9 τρόφιμα που μπορούν να ...καθαρίσουν!



Συχνά αγοράζουμε το τάδε ή το δείνα καθαριστικό για το σπίτι, επειδή είναι δυνατό και γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει, ξέροντας πως πολλά απ' αυτά περιέχουν και επικίνδυνα χημικά συστατικά. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα δούμε πως οι γιαγιάδες ή οι προγιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν πολλές φορές τρόφιμα για να καθαρίσουν το σπίτι ή κάποιους λεκέδες.
Εμείς βρήκαμε 9 τροφές με διπλό ρόλο και χρήση και σας τις παρουσιάζουμε.

1. Φλούδα μπανάνας

Αν έχετε ασημένια μαχαιροπήρουνα ή άλλα ασημένια αντικείμενα χρησιμοποιήστε το εσωτερικό της φλούδας για να τα τρίψετε και να τα κάνετε να γυαλίζουν σαν καινούργια.

2. Φλούδα αγγουριού

Οι φλούδες του αγγουριού μπορούν να αφαιρέσουν τα σημάδια που αφήνει η "ζωγραφική" των μικρών σας στους τοίχους ή στους πάγκους. Αν πάλι δεν θέλετε να θαμπώνει ο καθρέφτης του μπάνιου σας, όταν θα κάνετε το αφρόλουτρό σας, αρκεί να περάσετε την επιφάνειά του με φλούδα αγγουριού.
3. Κέτσαπ

Χρησιμοποιήστε κέτσαπ για να καθαρίσετε όλα τα χάλκινα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι. Απλώστε τη με ένα πανί σε όλη την επιφάνεια του χάλκινου αντικειμένου σας, αφήστε να παραμείνει από 5 έως 30 λεπτά και μετά πλύντε και στεγνώστε προσεκτικά.
4. Κρεμμύδι

Αν κόψετε στη μέση ένα κρεμμύδι μπορείτε μ' αυτό να καθαρίσετε τις λερωμένες σχάρες ψησίματος. Για καλύτερα αποτελέσματα ζεστάνετε τις καλά για να φύγουν όλα τα υπολείμματα λίπους, που έχουν πάνω τους και στη συνέχεια τρίψτε με το κρεμμύδι όλη την επιφάνειά τους. Θα καθαρίσουν εύκολα και με ασφάλεια.
5. Καρύδια

Με τα καρύδια μπορείτε να καθαρίσετε και να περιορίσετε τις αμυχές ή τις γρατζουνιές, που μπορεί να έχουν τα ξύλινα έπιπλά σας. Αρκεί να τρίψετε πιέζοντας για να βγουν τα έλαια του καρυδιού, πάνω στην επιφάνεια, που θέλετε να καθαρίσετε και να αποκαταστήσετε. Θα το αφήσετε για 5 λεπτά, έτσι ώστε να διεισδύσουν τα έλαια στο ξύλο και στη συνέχεια με ένα μαλακό πανί περάστε όλη την επιφάνεια για να γίνει καθαρή και απαλλαγμένη από τις γρατζουνιές.
6. Αλάτι

Το ψιλό αλάτι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στους λεκέδες από κόκκινο κρασί. Αρκεί την ώρα που θα χυθεί το κρασί να βάλετε επάνω αρκετή ποσότητα αλατιού. Αυτό θα απορροφήσει το κρασί και θα κάνει το καθάρισμα παιχνιδάκι.
7. Ψωμί

Μια φέτα λευκού ψωμιού, μπορεί να μαζέψει από το πάτωμα ένα σπασμένο αντικείμενο. Ακόμα και το πιο μικρό κομμάτι θα απομακρυνθεί στη στιγμή. Αρκεί να βρέξτε το ψωμί και να πιέσετε ελαφρά πάνω στα σπασμένα κομμάτια.
8. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να αφαιρέσει τη ρετσίνη ή όποια άλλη κολλώδη ουσία δέντρου βρεθεί στο σπίτι σας μεταφερόμενη απ' έξω. Μια κουταλιά ελαιόλαδου 
ρευστοποιεί γρήγορα αυτές τις ουσίες, κάνοντας την αφαίρεσή τους σίγουρη.
9. Κόκα κόλα

Μπορεί να κάνει θαύματα στη λεκάνη της τουαλέτας. Αρκεί να αδειάσετε ένα κουτάκι κόκα κόλα και να το αφήσετε να ενεργήσει για μια ώρα. Στη συνέχεια τρίψτε και ξεβγάλτε. Άλατα και λεκέδες θα γίνουν παρελθόν.



πηγή:huffingtonpost.com





to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram