Τα ιπποειδή και οι άνθρωποι, που τα προστατεύουν

Τα ιπποειδή και οι άνθρωποι, που τα προστατεύουν



Από το 2007, τα ιπποειδή έχουν προστασία. Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) ιδρύθηκε για να προστατεύει, να περιθάλπει και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τη σωστή συμπεριφορά, απέναντι στα αγαπημένα αυτά τετράποδα.

Βλέπετε τα ιπποειδή (γαϊδουράκι, το μουλάρι, το άλογο) χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα, σαν εργαλεία δουλειάς, που όταν γεράσουν εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους στην τύχη τους. Αυτό προσπαθεί να διορθώσει ο μοναδικός φιλοζωικός σύλλογος που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα, ξεκινώντας από ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα και οι καταγγελίες για 64 ζώα που ζούσαν σε συνθήκες άθλιες για να καταλήξουν σε σφαγεία της Ιταλίας, τους ενεργοποίησε προκειμένου να τα σώσουν από το βασανισμό.

Από τα πρώτα 64 ζώα, που μετά από πολλούς δικαστικούς αγώνες ο ΕΣΠΙ γλίτωσε, στους στάβλους του πέρασαν πολλά άλογα κυρίως, τα οποία με την αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων του συλλόγου, αποθεραπεύτηκαν και δόθηκαν για υιοθεσία σε οικογένειες που τα αγαπούν και τα φροντίζουν.


Στο μητρώο του συλλόγου είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 100 άλογα, έχουν γίνει πάνω από 50 υιοθεσίες ιπποειδών, ενώ δίνει το παρόν σε αθλητικούς αγώνες ιππασίας και σε ιππικές εκθέσεις ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες για το έργο του.


Στις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στο Κορωπί, δέχεται και ξεναγεί όλους τους επισκέπτες, κάθε Κυριακή από τις 11:00 ως τις 14:00. Ο ΕΣΠΙ εξαρτάται πλήρως και αποκλειστικά από την οικονομική ενίσχυση των μελών του, τις υιοθεσίες, τις αναδοχές και τις δωρεές φίλων, έχοντας καθημερινά ανάγκη από τροφές, φάρμακα και λειτουργικά έξοδα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ και δείτε όλη τη δραστηριότητα του συλλόγου, αλλά και τρόπους, που μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε.


[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Η μόδα και οι σχεδιαστές της δεκαετίας του '50

Η μόδα και οι σχεδιαστές της δεκαετίας του '50



Μια δεκαετία πολύ κολακευτική για τη γυναικεία σιλουέτα είναι η δεκαετία του '50. Με μια μόδα θηλυκή με τις γραμμές των ρούχων να ακολουθούν το κορμί, τονίζοντας τόσο το στήθος, όσο και τη μέση και την περιφέρεια. Το μήκος της φούστας φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας και τα χρώματα που είναι ασπρόμαυρα και παστέλ δίνουν μια ακόμα θηλυκή πινελιά, μαζί με τα πουά και τα εμπριμέ με λουλούδια.


Είναι η εποχή που οι νέοι αποκτούν τη δική τους μόδα με ξεχωριστό δικό τους στυλ σύμφωνα με τα κινηματογραφικά πρότυπα και τους αστέρες. Δερμάτινα και τζιν για τα αγόρια, κατά τα πρότυπα του James Dean και του Marlon Brando πλεχτά και παπούτσια μπαλαρίνες για τα κορίτσια. Είναι η πρώτη φορά που τα τζιν δεν φοριούνται μόνο από εργάτες και γίνονται σημαία του νεανικού στυλ και όσων θέλουν να πάνε κόντρα στον κομφορμισμό.


Είναι μια δεκαετία, που αγαπά τις καμπύλες παντού και τις αναδεικνύει. Οι καθημερινές εμφανίσεις περιλαμβάνουν μεσάτα ταγέρ σε στενή γραμμή, ενώ οι στράπλες τουαλέτες με μακριά σατέν γάντια είναι η απόλυτη εμφάνιση για το βράδυ, που το χειμώνα συνοδεύεται από γούνα ή ετόλ (γούνινη εσάρπα).
Έρχονται επίσης για να αγαπηθούν διαχρονικά, τα αμάνικα πλεκτά μπλουζάκια με τις ασορτί ζακέτες. Στα μέσα της δεκαετίας του 50 κάνουν την εμφάνισή τους οι κλος φούστες με φουρό που με τις πολλές του στρώσεις από νάιλον ύφασμα και σύρμα, έδινε όγκο κάνοντας τη μέση να φαίνεται ακόμα πιο λεπτή. Τα στράπλες τώρα φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ και συνοδεύονται από κοντά (στο ύψος του καρπού) τρυπητά γάντια το πρωί και με μακριά ως το (μισό μπράτσο) το βράδυ.

Τα καπέλα με ή χωρίς βέλο είναι επίσης απαραίτητα όπως και άλλα αξεσουάρ. Μεγάλες και μικρές τσάντες, μαντίλια, γυαλιά (σε σχήμα πεταλούδας), ζώνες, κομψά πέδιλα και φυσικά γόβες με ψηλό ή μέτριο τακούνι, που συνεχώς (περνώντας τα χρόνια) λεπταίνει.


Στα μαλλιά, οι μπούκλες και το ξανθό χρώμα κρατούν τα πρωτεία, αφού οι γυναίκες αρχίζουν να επεμβαίνουν στο χρώμα των μαλλιών τους, ενώ ο πασίγνωστος κότσος μπανάνα γίνεται το αγαπημένο χτένισμα των γυναικών. Δεν λείπουν όμως και τα κοντά μαλλιά με μπούκλες ή σκάλες καθώς είναι πιο πρακτικά και εξ ίσου θηλυκά.

Το μακιγιάζ θέλει παχιά έντονα φρύδια, λεπτή γραμμή eyeliner στα μάτια, έντονες βλεφαρίδες και κατακόκκινα χείλη σε μια λευκή πορσελάνινη επιδερμίδα.


Ο Cristian Dior ανεβάζει τη φούστα μερικά εκατοστά κάτω από το γόνατο κάνοντας νέα αίσθηση και χρησιμοποιεί το αλφάβητο στη μόδα. Έτσι γεννιέται η γραμμή Α που είναι στενή στο πάνω μέρος και ανοιχτή κάτω, η γραμμή Η που είναι ίσια και λίγο αυστηρή και η γραμμή Υ που θέλει ανοιχτή πλάτη και στενεύει προς τα κάτω.
Ο θάνατός του, θα συγκλονίσει τον κόσμο της μόδας, αλλά το 1957 ο διάδοχός του Yves Saint Laurent λανσάροντας τους χαλαρούς ώμους, τη λαιμόκοψη, τη γραμμή σάκο και τα γεωμετρικά καπέλα, θα αποδείξει πως είναι άξιος συνεχιστής που μεγάλου μαιτρ και οι δημιουργίες του βρίσκουν αμέσως ανταπόκριση.


Το 1958 αλλάζοντας η σιλουέτα σε τραπέζιο, αλλάζει και το μήκος των μανικών και γίνεται 3/4 δηλαδή στο μέσο του βραχίονα, ενώ ο Dupont ανακαλύπτει το λύκρα, που χρησιμοποιείται και σε φορέματα και σε φούστες.

Στην υψηλή ραπτική αναπτύσσονται δύο διαφορετικές τάσεις. Η μία είναι της Channel, που θέτει το ρούχο στην υπηρεσία του σώματος συνδυάζοντας τη ραπτική με την άνεση και η άλλη είναι αυτή κάποιων σχεδιαστών που προκαλούν με τις δημιουργίες τους, δίνοντας την εντύπωση πως αδιαφορούν για κάθε τι άλλο.


O Christobal Balenciaga διακρίνεται για το ταλέντο του στα ντραπαρισμένα υφάσματα. Οι δημιουργίες του θυμίζουν γλυπτά και είναι φτιαγμένες από μετάξι και ταφτά.


Στη δεκαετία του ΄50 οι άνδρες φορούν κοστούμια με φαρδιά παντελόνια που συνήθως συγκρατούνται με τιράντες. Το χειμώνα φορούν μονοκόματα φαρδιά παλτό και το καπέλο συνεχίζει να είναι απαραίτητο στοιχείο της εμφάνισής τους. Από το 1956 περίπου γίνονται μόδα για το καλοκαίρι τα ψάθινα και τα πάνινα παπούτσια.
Τα μαλλιά των ανδρών είναι κοντά με μακριές φαβορίτες και από τα μέσα της δεκαετίας επιβάλλει η μόδα την υγρή όψη, που οι κρέμες bril cream εξασφαλίζουν.


Σχεδιαστές της εποχής (εκτός από αυτούς που ήδη αναφέραμε) είναι οι: Givenchy, Louis Feraud  και Valentino. Στην Ελλάδα ανοίγουν ατελιέ ο Ντίμης Κρίτσας ο οποίος δούλεψε δίπλα στον Baleciaga και τον Jacques Fath, ο Γιάννης Τσοπανέλλης και αργότερα ο Φιλήμονας.

Πηγές πληροφοριών: mylady.grjoanna-loque.blogspot.comthemachine.gr
Κείμενο: "to e-periodiko mas"



[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Για τον καφέ και τη ζάχαρη...

Για τον καφέ και τη ζάχαρη...


for-coffee-and-sugar-diy

Χρειάζεστε βάζα για τον καφέ και τη ζάχαρη, που να κλείνουν καλά;
Αν όπως εγώ, δυσκολεύεστε να βρείτε στην αγορά τα κατάλληλα, που θα κρατούν τη μυρωδιά του καφέ όπως όταν τον αγοράζετε, φτιάξτε τα μόνες σας!


diy-vases-for-coffee-sugar

Μπορεί η κατασκευή να δείχνει πολύπλοκη, αλλά δεν είναι. Χρειάζεστε δύο βάζα από μαγιονέζα, χαρτοπετσέτες με μοτίφ σχετικά με την κουζίνα, δύο είδη σπάγκου (ανοιχτόχρωμο - σκουρόχρωμο) για να ξεχωρίζουν τα βάζα, κόλλα ντεκουπάζ, ταινία διπλής όψης και λίγη ...υπομονή.

for-coffee-and-sugar-diy

Πρώτα, πρώτα θα κολλήσετε την χαρτοπετσέτα σε κάθε βάζο, αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει και στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια αφήστε να στεγνώσει η κόλλα και περάστε άλλη μία στρώση για να αδιαβροχοποιήσετε την επιφάνεια.

for-coffee-and-sugar-diy

Καθαρίστε τα καπάκια με προσοχή και καλύψτε τα με ταινία διπλής όψης. Ξεκινήστε να κολλάτε το σπάγκο από το κέντρο προς τα έξω και αφού "ντυθεί" όλο το καπάκι, περάστε με το πινέλο κόλλα για να σταθεροποιηθεί και να γίνει αδιάβροχο.

for-coffee-and-sugar-diy

Το ίδιο κάντε και στα βάζα στο πάνω και κάτω μέρος. Πρώτα ταινία διπλής όψης και αφού κολλήσει ο σπάγκος, κόλλα. Αφήστε τα και πάλι να στεγνώσουν καλά και ...γεμίστε τα!
Να είστε σίγουρες πως ο καφές σας, δεν θα χάσει το άρωμά του, μέχρι και την τελευταία κουταλιά!

for-coffee-and-sugar-diy




[ Διαβάστε περισσότερα ]
Marina
0 Σχόλια
Τα καρύδια μας προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες

Τα καρύδια μας προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες



Σας αρέσουν τα καρύδια; Αν ναι, τότε είναι ευκαιρία να μάθετε πως πρέπει να τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Αν όχι, τότε είναι ευκαιρία να τα αγαπήσετε!

Τα καρύδια ανήκουν στις super τροφές, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και χαλκό και βιταμίνες όπως η Ε και η Β6.
Μια χούφτα καρύδια περιέχει ποσότητα βιταμίνης Ε ίση με αυτή που περιέχει μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Δεν έχουν χοληστερίνη ενώ είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες. Περιέχουν ακόμα μεγάλες ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων με αποτέλεσμα, τα καρύδια να έχουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.

Μελέτες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν πως τα καρύδια καταπολεμούν πολλές ασθένειες οι οποίες σχετίζονται με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης και τα νευρολογικά νοσήματα.
Μια ακόμα μελέτη έρχεται να αποδείξει πως η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αλλάξει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο και να προστατεύσει τον οργανισμό από την ανάπτυξη καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (UConn) διαπίστωσαν ότι 30 γραμμάρια καρυδιών την ημέρα, είναι αρκετά για την προστασία του οργανισμού. Στην επιθεώρηση "Cancer Prevention Research" αναφέρουν πως τροποποίησαν τη διατροφή ομάδας ποντικών, έτσι ώστε να λαμβάνουν 7-10% των ημερήσιων θερμίδων τους από τα καρύδια, κάτι που αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια τη μέρα, για τους ανθρώπους.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως ο κίνδυνος να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκε αισθητά, κυρίως στα αρσενικά, αφού παρατηρήθηκαν 2,3 φορές λιγότεροι όγκοι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα ποντικών που δεν τρεφόταν με καρύδια.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Νάνιελ Ροζενμπεργκ (καθηγητής Ιατρικής & ερευνητής στο Κέντρο Μοριακής Ιατρικής του UConn) δήλωσε πως τα ευρήματα δείχνουν για πρώτη φορά ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία όγκων στο παχύ έντερο.
Τα επιστημονικά ευρήματα που αφορούν τα καρύδια είναι τέτοια που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως μπορούν να μας παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας, ακόμα και προστασία κατά του καρκίνου. Η μελέτη μας, συνέχισε έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα και να αποδείξει πως τα καρύδια μπορούν να δρουν ως προβιοτικά και να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου, άρα και την προστασία του από τους όγκους.

Μετά από αυτό, νομίζουμε πως όλοι θα αγαπήσετε τα καρύδια!...



Πηγή πληροφοριών: onmed.gr
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Εξομολόγηση...

Εξομολόγηση...



Πόσα κομμάτια μπορεί να γίνει η σιωπή;
Πόσες ελπίδες μπορεί να διαλύσει ο πόνος;
Πόσα αστέρια μπορεί να κρύψει η αυγή;
Πόσα γιατί γεννάει ο φθόνος;

Σήμερα αφέθηκα να περπατώ στα δάση της ψυχής.
Δύσκολος δρόμος, κοφτερές οι πέτρες και σκοντάφτω.
Σήμερα αφέθηκα να τριγυρνώ ολημερίς
στους σκοτεινούς λαβύρινθους για να υπάρχω...

Ταξίδια κάνω στου μυαλού τις διαδρομές
εκεί που ο χρόνος σταματάει
πόρτες που μένουν ανοιχτές
και μόνο το βήμα σου τις προσπερνάει

Τον κύκλο πώς θα αφήσω ανοιχτό
να μπεις στο κέντρο του και να χορέψεις
θρόνο σου φτιάχνω λαμπερό
και κάστρο απόρθητο για ν' αφεντέψεις.

Κι όταν μας βρούνε άσχημοι καιροί
ορθός εσύ πολεμιστή μου
στα χείλη μου προσκύνα τη ζωή
κι απάγκιο βρες μες την ψυχή μου.


.....

Το ποίημα αυτό, ήταν η συμμετοχή μου στο 12ο Συμπόσιο Ποίησης
της καλή μου φίλης της Αριστέας και του blog της "η ζωή είναι ωραία".

Ευχαριστώ θερμά όλους τους φίλους και τις φίλες που το ξεχώρισαν και το βαθμολόγησαν.


[ Διαβάστε περισσότερα ]
Marina
0 Σχόλια

find "to e-periodiko mas" on instagram