Διαφορετικές χρήσεις του αλατιού που θα σας εκπλήξουν


diaforetikes-xriseis-tou-alatiou-pou-tha-sas-ekplixoun

Το θαλασσινό αλάτι, το φυσικό αυτό προϊόν δεν νοστιμίζει μόνο τα φαγητά μας. Αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως σύμμαχο στην υπηρεσία της ομορφιάς.
Ας δούμε με τι τρόπους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

Κάντε κυματιστά τα μαλλιά σας.
Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού αναμίξετε 570 ml νερό με μια κουταλιά του τσαγιού αλάτι. Αφού διαλυθεί ψεκάστε σε νωπά μαλλιά που θα έχετε φροντίσει να είναι τυλιγμένα σε ρόλεϊ και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως. Θα έχετε έτσι, υπέροχα κυματιστά μαλλιά χωρίς λακ ή άλλα χημικά προϊόντα styling και χωρίς πιστολάκι

Κάντε απολέπιση
Σε όποιο σημείο του σώματος χρειάζεστε απολέπιση (αγκώνες, φτέρνες, πρόσωπο) τρίψτε στο ντους θρυμματισμένο θαλασσινό αλάτι και όχι μόνο θα αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, αλλά θα τονώσετε και την κυκλοφορία του δέρματός σας. Αν τρίψετε με αυτό τις ρίζες των μαλλιών που έχουν πιτυρίδα, θα βοηθήσει πολύ στην εξαφάνισή της.

Ακμή
Το αλάτι είναι φυσικό απολεπιστικό και σαν τέτοιο βοηθά στον καθαρισμό των πόρων του δέρματος και τη μείωση της λιπαρότητας και με αυτό τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει και στα προβλήματα ακμής. Αν το απλό αλάτι είναι πολύ σκληρό για το δικό σας δέρμα, δεν έχετε παρά να το συνδυάσετε με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, κάνοντας μια πάστα που θα απλώσετε στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.

Λεύκανση δοντιών
Προσθέστε 1 μέρος αλάτι και 2 μέρη μαγειρικής σόδας πάνω σε μια καθαρή και βρεγμένη οδοντόβουρτσα και περάσετε με αυτή τα δόντια σας. θα αποκτήσετε όχι μόνο λευκά δόντια αλλά θα απομακρυνθεί και η πλάκα, εξασφαλίζοντας σας ένα λευκό, υγιές χαμόγελο.

Αναπνοή
Στην κακή αναπνοή, ιδιαίτερα μετά την κατανάλωση κάποιων τροφών με έντονη οσμή όπως το σκόρδο, το αλάτι είναι η λύση. Προσθέστε 1/8 του κουταλιού του τσαγιού αλάτι (0,625 ml) και 1/4 (κουτ. τσαγιού) δηλαδή 1,25 ml σόδα σε 1 φλιτζάνι νερό. Ξεπλύνετε το στόμα σας με αυτό όπως θα κάνατε με το στοματικό διάλυμα. Θα σκοτωθούν τα βακτηρίδια που συμβάλλουν σε οποιεσδήποτε μυρωδιές.

Νύχια
Αν βάφετε συχνά τα νύχια σας χωρίς να χρησιμοποιείτε βάση, τότε τα νύχια κιτρινίζουν. Ένας τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι να ανακατέψετε αλάτι, σόδα μαγειρική και το χυμό ενός λεμονιού. Περάστε με το μείγμα αυτό τα νύχια σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ και όχι μόνο θα καθαρίσουν αλλά θα γίνει και λεία η επιδερμίδα γύρω από τα νύχια.

Το διάβασα στο goodhousekeeping.co.uk
Μετάφραση - προσαρμογή κειμένου: "to e-periodiko mas" 

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram