4 τρόποι χρήσης του καφέ για την ομορφιά σας!



Σκεφτήκατε ποτέ πως ο καφές μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα; Όσοι αγαπούν τον καφέ με αυτές τις συμβουλές θα τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.
Έχω τέσσερις τρόπους να τον χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα στην υπηρεσία της ομορφιάς!

1. Κάντε ένα αναζωογονητικό scrub,
ανακατεύοντας 6 κουταλιές της σούπας καφέ (φρέσκο ή χρησιμοποιημένο) με 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Το μείγμα αυτό απλώστε το στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Όλα τα νεκρά κύτταρα θα γίνουν παρελθόν αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και τονωμένη.

2. Εξαλείψτε όλα τα προϊόντα styling από τα μαλλιά σας.
Καθημερινά τα μαλλιά υποφέρουν όχι μόνο από τα κλιματιστικά ή τα καυσαέρια αλλά και από τα spray και τα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να φορμάρουμε τα μαλλιά. Οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ μπορούν να απομακρύνουν κάθε υλικό που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου στο τριχωτό του κεφαλιού και έτσι να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στις ρίζες των μαλλιών, έτσι ώστε να τα βοηθήσει να δυναμώσουν. Μπορείτε να κάνετε μασάζ για διάστημα δύο εβδομάδων σαν θεραπεία λίγο πριν λουστείτε. Προσοχή όμως, επειδή ο καφές μπορεί να λερώσει τις ρίζες καλό θα ήταν να το αποφύγουν όσες είναι ξανθές.

3. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα χέρια σας.
Το σκόρδο, το ψάρι, τα κρεμμύδια μπορεί να αφήσουν ανεξίτηλη μυρωδιά στα χέρια μετά το μαγείρεμα. Αν όμως τρίψετε με λίγο καφέ τα χέρια σας και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί και ένα mini peeling θα γίνει στην επιδερμίδα των χεριών!

4. Δοκιμάστε αρώματα εύκολα! 
Όλες το έχουμε παρατηρήσει όταν προσπαθούμε να επιλέξουμε μια μυρωδιά αρώματος. Μυρίζουμε την πρώτη, μετά μία άλλη και στο τέλος έχουμε τόσο μπερδευτεί που είναι αδύνατο να καταλήξουμε κάπου. Αν όμως δοκιμάσουμε να μυρίσουμε λίγο φρεσκοκομένο καφέ πριν από κάθε άρωμα, εύκολα θα επιλέξουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο, αφού ο καφές εμποδίζει τη συγχώνευση των μυρωδιών.

Το βρήκα στο goodhousekeeping.co.uk

Μετάφραση - προσαρμογή κειμένου: "to e-periodiko mas"
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram