Βράδυ πανσέληνου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο



Στα πλαίσια της "βραδιάς του Ερευνητή 2016", το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προγραμματίζει προκαταρκτικές εκδηλώσεις. Έτσι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου περιμένει τους επισκέπτες να περιηγηθούν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής στο Θησείο, στα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου και να παρατηρήσουν τον ουρανό.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο "Μηχανισμό των Αντικυθήρων", που είναι πιστό αντίγραφο του πρώτου υπολογιστή της αρχαιότητας και να ανακαλύψουν όλα τα ευρήματα για τις λειτουργίες του.

Το συγκρότημα του ΕΑΑ "Lunar Park" θα δώσει συναυλία από τις 21:00 ως τις 22:30, ενώ θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας από τους ερευνητές του Εθν. Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέματα που αφορούν την Αστρονομία, το Διάστημα, τη Γη και την Ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν οι επισκέπτες πιο κοντά στο Διάστημα, τους πλανήτες και την Αστρονομία, αφού οι ήχοι του Διαστήματος μπορούν να εμπνεύσουν τη μουσική σε μια συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ώρα 6:00 μ.μ. ως 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο.
Διεύθυνση: Λόφος Νυμφών - Θησείο - Μοναστηράκι (τηλ. 210 34 90000)

Λίγα λόγια για τη "Βραδιά του Ερευνητή 2016".
Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 11 χρόνια, σε πάνω από 300 πόλεις της Ευρώπης και θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών - Δημόκριτος στην Αγ. Παρασκευή, καθώς επίσης και στο Πολυτεχνείο, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Λάρισα, την Πάτρα, την Κόρινθο, την Πύλο και την Κρήτη στις 30 Σεπτέμβρη, έχοντας ως σύνθημα "Γίνε κι εσύ ερευνητής".

Τα πειράματα, οι παρουσιάσεις, τα δρώμενα (ειδικά για μαθητές), τα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, οι διαγωνισμοί και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις έχουν στόχο να φέρουν μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και ευρύτερο κοινό, κοντά στους επιστήμονες και στο ερευνητικό έργο τους, τόσο στην Αθήνα, όσο και στις άλλες πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις αυτές.


Πηγή: artandlife.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram