5 λόγοι για να μην πετάμε τα μικροσκοπικά silica bags



Όλοι μας έχουμε βρει μέσα στα κουτιά των παπουτσιών, που αγοράζουμε αλλά και σε άλλες συσκευασίες αυτά τα μικροσκοπικά σακουλάκια, που έχουν επάνω τους την ένδειξη silica bags. Πρόκειται για σακουλάκια διοξειδίου του πυριτίου, τα οποία οι περισσότεροι από μας, δεν ξέρουμε τι είναι και τα πετάμε. Δεν είναι δηλητηριώδη, εκτός βέβαια αν τα φάμε...

Γι' αυτό ας δούμε πέντε χρήσεις τους που θα μας κάνουν να μην πετάξουμε ξανά, κανένα!

1. Κρατούν μακριά τα βακτήρια.

Για την ακρίβεια, απορροφούν την επιπλέον υγρασία. Παράλληλα όμως σκοτώνουν και τα βακτήρια που θέλουν να κατοικήσουν μέσα στα παπούτσια, στις τσάντες στα συρτάρια μας. Έτσι αποκτούμε ένα ακόμα σύμμαχο για την προστασία της υγείας. Πολύ χρήσιμα λοιπόν στις τσάντες του γυμναστηρίου!

2. Σκοτώνουν τις οσμές.


Την επόμενη φορά που θα διαπιστώσετε πως μια πετσέτα σας μυρίζει άσχημα ενώ είναι πλυμμένη, βάλτε επάνω της ένα σακουλάκι. Θα εξαφανίσει κάθε άσχημη οσμή.

3. Διατηρούν τις λεπίδες καθαρές.

Πολύ συχνά διαπιστώνουμε πως τα ξυραφάκια που χρησιμοποιήσαμε μια ή δύο φορές έχουν "στομώσει" και τα αντικαθιστούμε. Αν όμως τα φυλάξουμε σε ένα δοχείο (που κλείνει) όπου θα προσθέσουμε και ένα σακουλάκι silica, θα δούμε πως η "δύναμή" τους διατηρείται αναλλοίωτη.

4. Αποκαθιστούν ζημιές από νερό

Έπεσε κατά λάθος το κινητό σας στο νερό; Βάλτε το σε ένα βάζο που έχετε γεμίσει με σακουλάκια διοξειδίου του πυριτίου και αφήστε τα να απορροφήσουν το νερό. Έτσι, το τηλέφωνό σας θα λειτουργήσει ξανά, χωρίς πρόβλημα.

5. Αφαιρεί τη θαμπάδα των τζαμιών

Αν τοποθετήσετε τα μικρά αυτά σακουλάκια κάτω από το παρμπρίζ σας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα γλιτώσετε από την ενοχλητική και επικίνδυνη θαμπάδα στα παράθυρά του.


Πηγή πληροφοριών: worldofcreativities.com
Κείμενο - μετάφραση: "to e-periodiko mas"
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram