Τα καρύδια μας προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες



Σας αρέσουν τα καρύδια; Αν ναι, τότε είναι ευκαιρία να μάθετε πως πρέπει να τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Αν όχι, τότε είναι ευκαιρία να τα αγαπήσετε!

Τα καρύδια ανήκουν στις super τροφές, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και χαλκό και βιταμίνες όπως η Ε και η Β6.
Μια χούφτα καρύδια περιέχει ποσότητα βιταμίνης Ε ίση με αυτή που περιέχει μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Δεν έχουν χοληστερίνη ενώ είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες. Περιέχουν ακόμα μεγάλες ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων με αποτέλεσμα, τα καρύδια να έχουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.

Μελέτες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν πως τα καρύδια καταπολεμούν πολλές ασθένειες οι οποίες σχετίζονται με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης και τα νευρολογικά νοσήματα.
Μια ακόμα μελέτη έρχεται να αποδείξει πως η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αλλάξει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο και να προστατεύσει τον οργανισμό από την ανάπτυξη καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (UConn) διαπίστωσαν ότι 30 γραμμάρια καρυδιών την ημέρα, είναι αρκετά για την προστασία του οργανισμού. Στην επιθεώρηση "Cancer Prevention Research" αναφέρουν πως τροποποίησαν τη διατροφή ομάδας ποντικών, έτσι ώστε να λαμβάνουν 7-10% των ημερήσιων θερμίδων τους από τα καρύδια, κάτι που αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια τη μέρα, για τους ανθρώπους.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως ο κίνδυνος να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκε αισθητά, κυρίως στα αρσενικά, αφού παρατηρήθηκαν 2,3 φορές λιγότεροι όγκοι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα ποντικών που δεν τρεφόταν με καρύδια.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Νάνιελ Ροζενμπεργκ (καθηγητής Ιατρικής & ερευνητής στο Κέντρο Μοριακής Ιατρικής του UConn) δήλωσε πως τα ευρήματα δείχνουν για πρώτη φορά ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία όγκων στο παχύ έντερο.
Τα επιστημονικά ευρήματα που αφορούν τα καρύδια είναι τέτοια που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως μπορούν να μας παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας, ακόμα και προστασία κατά του καρκίνου. Η μελέτη μας, συνέχισε έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα και να αποδείξει πως τα καρύδια μπορούν να δρουν ως προβιοτικά και να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου, άρα και την προστασία του από τους όγκους.

Μετά από αυτό, νομίζουμε πως όλοι θα αγαπήσετε τα καρύδια!...



Πηγή πληροφοριών: onmed.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram