Τα ιπποειδή και οι άνθρωποι, που τα προστατεύουν



Από το 2007, τα ιπποειδή έχουν προστασία. Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) ιδρύθηκε για να προστατεύει, να περιθάλπει και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τη σωστή συμπεριφορά, απέναντι στα αγαπημένα αυτά τετράποδα.

Βλέπετε τα ιπποειδή (γαϊδουράκι, το μουλάρι, το άλογο) χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα, σαν εργαλεία δουλειάς, που όταν γεράσουν εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους στην τύχη τους. Αυτό προσπαθεί να διορθώσει ο μοναδικός φιλοζωικός σύλλογος που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα, ξεκινώντας από ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα και οι καταγγελίες για 64 ζώα που ζούσαν σε συνθήκες άθλιες για να καταλήξουν σε σφαγεία της Ιταλίας, τους ενεργοποίησε προκειμένου να τα σώσουν από το βασανισμό.

Από τα πρώτα 64 ζώα, που μετά από πολλούς δικαστικούς αγώνες ο ΕΣΠΙ γλίτωσε, στους στάβλους του πέρασαν πολλά άλογα κυρίως, τα οποία με την αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων του συλλόγου, αποθεραπεύτηκαν και δόθηκαν για υιοθεσία σε οικογένειες που τα αγαπούν και τα φροντίζουν.


Στο μητρώο του συλλόγου είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 100 άλογα, έχουν γίνει πάνω από 50 υιοθεσίες ιπποειδών, ενώ δίνει το παρόν σε αθλητικούς αγώνες ιππασίας και σε ιππικές εκθέσεις ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες για το έργο του.


Στις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στο Κορωπί, δέχεται και ξεναγεί όλους τους επισκέπτες, κάθε Κυριακή από τις 11:00 ως τις 14:00. Ο ΕΣΠΙ εξαρτάται πλήρως και αποκλειστικά από την οικονομική ενίσχυση των μελών του, τις υιοθεσίες, τις αναδοχές και τις δωρεές φίλων, έχοντας καθημερινά ανάγκη από τροφές, φάρμακα και λειτουργικά έξοδα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ και δείτε όλη τη δραστηριότητα του συλλόγου, αλλά και τρόπους, που μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε.


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram