Υπάρχουν θαλάσσια δέντρα;



Όσο απίθανο και αν ακούγεται, ναι υπάρχουν!
Στην Ολλανδία, οι σχεδιαστές του μέλλοντος στο Waterstudio, έκαναν πράξη ένα πρωτοπόρο σχέδιο το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός θαλάσσιου δέντρου το οποίο έχει πλωτή δομή και αποτελείται από πολλαπλά επίπεδα τμήματα των οποίων η βάση βρίσκεται στη θάλασσα.

Το δέντρο παραμένει στη θέση του μέσα στη θάλασσα (εξέχει η κορυφή του) και μετακινείται ελαφρά από τον άνεμο και τα κύματα. Στόχος αυτού του πρωτότυπου σχεδίου είναι να βοηθηθούν οι αστικές περιοχές με τη δημιουργία μιας φυσικής φωλιάς για τα ζώα και τα φυτά που ζουν στις πόλεις, ενισχύοντας την πράσινη ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.


Για να κατασκευαστεί το δέντρο αυτό, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία ανάλογη με αυτή που εφαρμόζεται στους πύργους αποθήκευσης πετρελαίου. Με τον τρόπο αυτό το θαλάσσιο δέντρο μπορεί να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες θέσεις σε ποτάμια, λίμνες, ωκεανούς και βέβαια σε ανοιχτή θάλασσα.
Είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και πολλοί θαλάσσιοι οργανισμοί (στο τμήμα που βρίσκεται μέσα στο νερό).

Πηγή πληροφοριών: perierga.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram