Όταν η τέχνη παρεμβαίνει για τη ζωή...



Η αξία της τέχνης στη ζωή μας είναι πολύπλευρη. Όταν όμως βοηθά έμπρακτα στον αγώνα ζωής που κάνουν συνάνθρωποί μας είναι όχι μόνο άξια σεβασμού και ιδιαίτερης αναφοράς, αλλά εκπληρώνει και το βαθύτερο στόχο της ύπαρξής της.
Ο λόγος για τη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ "Παρέμβαση", που έδωσαν ο Θάνος Μικρούτσικος με το Μίλτο Πασχαλίδη στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την περασμένη Παρασκευή.



Οι δύο καλλιτέχνες ξεκίνησαν το καλοκαιρινό συναυλιακό τους ταξίδι από το θέατρο Πέτρας σε μια συναυλία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ "Παρέμβαση" με στόχο την οικονομική ενίσχυση του θεραπευτικού προγράμματος και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Πετρούπολης.


Η βραδιά ήταν μαγική! Οι νότες, οι λέξεις, τα χρώματα και οι φωνές των σπουδαίων καλλιτεχνών ενώθηκαν με τη φωνή των χιλιάδων ανθρώπων, που βρέθηκαν εκεί και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να χειροκροτούν για περισσότερες από τρεις ώρες.


Ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας σε αγαπημένα τραγούδια σε ποίηση του Ν. Καββαδία. Με "Μια Πιρόγα" μας ταξίδεψε σηκώνοντας τις "Βυθισμένες άγκυρες" σε μια "Λίμνη" συναισθημάτων, όπου δάσκαλος, μαθητής και κοινό γίνονταν ένα και το θέατρο Πέτρας σειόταν από τα χειροκροτήματα.



Ο Μίλτος Πασχαλίδης με τον "Ακροβάτη" του άναψε τη "Φωτιά" και με "Ένα Μαχαίρι" του δασκάλου του, όλοι μαζί συναντήσαμε τη "Ρόζα", το "Γουίλυ" και τους "7 νάνους", σε μια πανδαισία μουσικής, που συνοδευόταν εκπληκτικά από εξαιρετικούς μουσικούς όπως το Θύμιο Παπαδόπουλο, τον Πάρη Περυσινάκη, το Δημήτρη Σινογιάννη, το Δημήτρη Μουτάφη, τον Ηλία Δουμάνη αλλά και την ταλαντούχα τραγουδοποιό και τραγουδίστρια Μιρέλα Πάσχου.  

Για να μπείτε λίγο στο κλίμα, δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί...



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram