Τροφές που δεν πρέπει να περνούν από κατάψυξη



Όταν θέλουμε να διατηρήσουμε τρόφιμα για πολύ καιρό, επιλέγουμε την κατάψυξη. Όμως είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για να περάσουν αυτή τη διαδικασία;
Ας δούμε αναλυτικά ποια τρόφιμα δεν "αγαπούν" την κατάψυξη και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να περνούν από αυτή.

Αυγά - Τα ωμά αυγά βάζοντάς τα στην κατάψυξη θα σπάσουν, ενώ τα βρασμένα θα αλλοιωθούν τόσο που θα θυμίζουν λάστιχο.

Τυρί - Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, θα διαπιστώσουμε πως μετά θρυμματίζεται και η γεύση του αλλοιώνεται σε βαθμό που να μη θυμίζει καθόλου αυτή που γνωρίζουμε. Εξαίρεση αποτελεί το κεφαλοτύρι.

Τηγανιτά - Κι αυτά χάνουν τη γεύση τους, ενώ δεν είναι καθόλου τραγανά.

Κρέμα γάλακτος - Ένα τρόφιμο που με την κατάψυξη αποσυντίθεται είναι η κρέμα γάλακτος. Με την κατάψυξη κόβει χάνοντας κάθε ομοιογένεια και γίνεται ακατάλληλη προς χρήση.

Μπαχαρικά - Με την κατάψυξη τα μπαχαρικά αποκτούν βαριά μυρωδιά και πολύ δυσάρεστη γεύση.

Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές - Η κατάψυξη τα κάνει να χάνουν το χρώμα τους, ενώ αλλοιώνει τόσο τη γεύση τους όσο και την υφή τους, χωρίς μάλιστα να μπορεί να τα διατηρήσει φρέσκα παρά τη χαμηλή θερμοκρασία.

Στα παραπάνω τρόφιμα πρέπει να προσθέσουμε και
Το κρέας που έχουμε ήδη αποψύξει, τα ξαναζεσταμένα φαγητά, τα βρασμένα ζυμαρικά, τις σως που είναι φτιαγμένες με αλεύρι, τον καφέ και φρούτα όπως το πορτοκάλι, το μήλο, το γκρέιπφρουτ και το καρπούζι.

Καλό θα είναι λοιπόν, τις παραπάνω τροφές να τις καταναλώνουμε φρέσκες έτσι ώστε όλα τα θρεπτικά τους συστατικά να περάσουν στον οργανισμό μας αντί να χαθούν από την ταλαιπωρία ψύξης - απόψυξης.


Πηγές πληροφοριών : onmed.grseleo.gr
Κείμενο: to e-periodiko mas


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram