Ο πιο "μυστηριώδης" χάρτης του κόσμου!



Στο Μπασκίρ της Ρωσίας βρέθηκε ένας από τους παλαιότερους χάρτες του κόσμου!
Σ' αυτόν απεικονίζεται όλη η υδρόγειος και οι ειδικοί υποθέτουν πως έχει κομματιαστεί και θαφτεί στην περιοχή.
Ο χάρτης είναι πέτρινος, τρισδιάστατος και χωρίζεται σε τρία μέρη από διαφορετικά υλικά, που δίνουν μια τρισδιάστατη εικόνα της περιοχής με τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια της.

Στο κομμάτι που βρέθηκε, φαίνονται τα Ουράλια Όρη και η ηλικία του προσδιορίζεται στα 120.000 χρόνια. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως είναι δύσκολος ο ακριβής προσδιορισμός της ηλικίας του χάρτη αφού τα όστρακα πάνω του, των οποίων η ηλικία προσμετράται, μπορεί να είχαν εγκλωβιστεί στην πέτρα, πολύ πριν αυτός χαραχθεί. Όμως είναι απολύτως σίγουρο πως πρόκειται για αρχαίο χάρτη.

Οι Ρώσοι επιστήμονες που τον μελετούν, δηλώνουν πως για να γίνει ένας τέτοιος χάρτης ακόμα και σήμερα, είναι πολύ δύσκολο, αφού χρειάζεται η βοήθεια των αεροφωτογραφιών ή των δορυφόρων και φυσικά της τεχνολογίας.

Η εξέταση με ακτίνες Χ έδειξε πως η χάραξη δεν έγινε από κάποιο χαρτογράφο με συμβατικά μέσα, αλλά με τεχνητό τρόπο και εργαλεία ακριβείας. Αυτός είναι ο λόγος που έδωσαν στον κατασκευαστή του χάρτη το όνομα "Δημιουργός".

Πάνω του, υπάρχει μια άγνωστη γραφή που στην αρχή θεωρείτο ότι είναι αρχαία κινέζικα σύμβολα γραφής. Όμως κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε και η άγνωστη γλώσσα δεν έχει μεταφραστεί.  Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι ιερογλυφικοί συλλαβικοί χαρακτήρες. Μάλιστα οι ίδιοι λένε ότι "όσο μελετούν το χάρτη, τόσο νέα μυστήρια ανακαλύπτουν".

Πάνω του υπάρχει ένα γιγάντιο αρδευτικό σύστημα. Μαζί με τους δύο φυσικούς ποταμούς, υπάρχουν δύο τεχνητά αρδευτικά κανάλια 500 μέτρων, 12 δεξαμενές μεγέθους 300 - 500 μέτρων, σχεδόν 10 χιλιόμετρα μήκος και 3 χιλιόμετρα βάθος η κάθε μία. Ρώσος φυσικός επισημαίνει πως σήμερα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φτιάξουν μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που καταγράφονται στο χάρτη.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο χάρτη δεν αναφέρονται πουθενά δρόμοι! Έτσι, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο χάρτης αυτός φτιάχτηκε για ανάγκες πλοήγησης και θεωρούν πως οι κατασκευαστές του ήταν θαλασσοπόροι, ενώ κάποιοι από αυτούς πιστεύουν πως ο χάρτης ανήκει σε αρχαίο λαό με ανώτερο πολιτισμό που εξαφανίστηκε. Όπως κι αν έχει, οι Ρώσοι επιστήμονες και ερευνητές έχουν ζητήσει τη βοήθεια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για να μπορέσουν να "αποκρυπτογραφήσουν" το περίεργο αυτό εύρημα, που ίσως ανατρέψει την Παγκόσμια Ιστορία!...

Το στοιχεία, είναι από άρθρο στα αγγλικά της Πράβδα, το οποίο δημοσιεύτηκε στο diodos.gr.


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram