Το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ανοίγει τις πύλες του.



Μπορεί να διανύουμε εποχές βαθιάς κρίσης και ύφεσης, όμως ο πολιτισμός βρίσκει χώρο και τρόπο για να συνεχίσει την πορεία του. Μέρος αυτού του ζωντανού πολιτισμού είναι και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας το οποίο φέτος μετρά τον 9ο χρόνο του.

Από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 18 του μήνα οι Έλληνες δημιουργοί συναντιούνται στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και παρουσιάζουν το δικό τους όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το φεστιβάλ είναι μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, η οποία μέσα από το πιστοποιητικό αναγνώρισης EFFE Label, επιβραβεύει τα καινοτόμα καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ συγκεντρώνει και προβάλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, έτσι ώστε να στηρίξει τους ανεξάρτητους δημιουργούς. Στα οκτώ χρόνια που προηγήθηκαν το φεστιβάλ αναδείχτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και όχι άδικα.

35 ταινίες θα κάνουν την επίσημη πρώτη τους εμφάνιση στο φεστιβάλ, φέτος, ενώ θα προβληθούν 20 ταινίες ντοκιμαντέρ αφιερωμένες σε σημαντικούς Έλληνες κινηματογραφιστές. Συνολικά πάνω από 80 ταινίες θα ταξιδέψουν τους θεατές στον κόσμο ενός ανήσυχου και διερευνητικού κινηματογράφου, με στόχο το στοχασμό και το όνειρο. ενώ στο πλαίσιο "Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες" θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αργεντίνικο Ντοκιμαντέρ.

Φυσικά δεν θα λείψουν ούτε φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις με παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Περισσότερες πληροφορίες για το Docfest, μπορείτε να βρείτε εδώ.




Σας θυμίζουμε την κλήρωση που συνεχίζει να δέχεται συμμετοχές, εδώ.
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram