Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Ελλάδα και φέτος!



Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού ξεκίνησε το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας από τις 11 Ιουλίου 2014 έως και τις 16 Ιουλίου, στη Βουλιαγμένη.

Παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ με 100 συνέδρους από όλο τον κόσμο. Η αρχή έγινε με τη διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, ενός θεσμού που υπάρχει εδώ και 120 χρόνια και θεωρείτε η Ολυμπιάδα του πνεύματος παγκοσμίως. Το Συνέδριο που κέρδισε για πρώτη φορά η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2013, με την μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών (3500 - 4000 συνέδρων) έκανε τη χώρα μας να θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Φιλοσοφίας του κόσμου.

Οι σύνεδροι που συμμετέχουν φέτος στο 27ο Τακτικό Συνέδριο Φιλοσοφίας, προέρχονται από χώρες όπως η Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα, Αμερική, Ινδία αλλά και από όλη την Ευρώπη όπως Νορβηγία, Βρετανία κ.α, ενώ μεταξύ των καθηγητών Φιλοσοφίας βρίσκονται οι Tatiana Souslova, Anastasia Kovkokina, Robin Apfel, Sen Zen και άλλοι.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό των φοιτητών και διδακτόρων Φιλοσοφίας που μετέχουν ως σύνεδροι, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, αφού το επίπεδο του συνεδρίου στη χώρα μας, θεωρείτε από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, ως πολύ υψηλό.

Το θέμα του συνεδρίου για φέτος είναι:
 "Παγκοσμιοτική Ηθική και Πολιτική σε συνάρτηση με την Οικολογική Φιλοσοφία".

Τα συνέδρια που οργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, έχουν ως κύριο κορμό την Ελληνική Φιλοσοφία και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στον Συνεδριακό Τουρισμό. λαμβάνοντας χώρα στη Βουλιαγμένη που θεωρείται η Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε κοντινή απόσταση από την πόλη, δίνοντας έτσι ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν φιλικές ή οικογενειακές διακοπές, σε ένα ειδυλλιακό παραθαλάσσιο περιβάλλον, μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ζωστήρος Απόλλωνος, του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο αλλά και άλλων αρχαιολογικών χώρων, ενώ είναι κοντά στα λιμάνια Πειραιά και Λαυρίου, δίνοντας έτσι ευκαιρία και για επίσκεψη στα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου.
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram