Ονειρούπολη Δράμας


Ποιος είπε ότι το χωριό του Αη Βασίλη, βρίσκεται στη Λαπωνία; Η Ονειρούπολη στην πανέμορφη πόλη της ανατολικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2004, το ...διαψεύδει κατηγορηματικά!

Για 30 ημέρες (το Δεκέμβριο και λίγο από το Γενάρη...) η πλατεία Ελευθερίας και ο Δημοτικός Κήπος, μεταμορφώνονται σε χωριό του Αη Βασίλη, κάνοντας τα παιδιά της πόλης, αλλά και όσα την επισκέπτονται να ζουν τα παραμύθια και τις ιστορίες που έχουν ακούσει. Η Ονειρούπολη έγινε για να ζήσουν το όνειρο που δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή ούτε των παιδιών, αλλά ούτε και των μεγάλων.


Χιλιάδες εθελοντές απ' όλο το νομό στήνουν ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι με πολλές εκδηλώσεις για όλους. Στο Δημοτικό Κήπο λειτουργεί το καρουζέλ με πολύχρωμα αλογάκια, ενώ το τρενάκι της Ονειρούπολης κάνει βόλτες με αφετηρία μπροστά από το ξενοδοχείο Εμπορικό, για να δουν και να επισκεφθούν όλοι τα οκτώ μεγάλα σπιτάκια των δράσεων, δηλαδή το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των εκπλήξεων, το Ατελιέ των Ξωτικών, το ταχυδρομείο της Ονειρούπολης και άλλα...

Καθημερινά υπάρχουν ξεχωριστές εκδηλώσεις στην Ονειρούπολη. Για σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα ξεκινά από τις 11:00 το πρωί με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, συνεχίζεται με αραβικούς ρυθμούς και στις 12:00 το μεσημέρι, δύο ταξιδιώτες εγκλωβίζονται στο σταθμό του τρένου. Οι βαλίτσες τους ανοίγουν και 4 παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις των ...πρωταγωνιστών. Οι θεατές συμμετέχουν στα παραμύθια και όλα τελειώνουν με μια παράξενη βροχή.


Στις 2:00 μετά το μεσημέρι, χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα ακούγονται και λίγο αργότερα παιδιά θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Στις 5:30 το απόγευμα είναι η ώρα του Καραγκιόζη. Τίτλος της παράστασης, "Το μαγικό δέντρο της Ονειρούπολης".
Στις 7:00 σειρά έχει μια τριλογία θεατρικών μονόπρακτων σε αμιγή Ποντιακή διάλεκτο και στις 7:30 οι Emigre έρχονται για μια και μοναδική εμφάνιση.


Πλήθος εκδηλώσεων αλλά και Λαογραφικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, που συμμετέχουν σ' αυτές. Για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όλων των ημερών, επισκεφθείτε το www.dramanow.gr

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram