Η ομορφιά σας, βρίσκεται στην κουζίνα!



Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως η νέα παγκόσμια τάση είναι να αναζητούμε τα καλλυντικά μας στην ...κουζίνα; Πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο προτιμούν να φτιάχνουν μόνες τους τα καλλυντικά τους, χρησιμοποιώντας υλικά που τρώγονται, φυσικά και με χαμηλό κόστος. 
Στη Νέα Υόρκη αυτή η τάση αρχίζει να γενικεύεται με ανταλλαγές συνταγών μέσω διαδικτύου κάποιες από τις οποίες ανακαλύψαμε και σας τις μεταφέρουμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ' το πρωί...
Πιείτε ένα ποτήρι με χυμούς φρούτων ή ένα ποτήρι νερό με διαλυμένη μέσα του μια κουταλιά μέλι και λίγες σταγόνες λεμονιού. Η διαφορά δεν θα φανεί μόνο στην ενέργειά σας αλλά και στο δέρμα σας.


Μηλόξυδο, για τα μαλλιά.
Μια κανάτα νερού γεμάτη με μηλόξυδο, μπορεί να αντικαταστήσει το σαμπουάν. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, εσείς δοκιμάστε το στο τελευταίο ξέβγαλμα για να κάνετε τα μαλλιά σας λαμπερά και το δέρμα του κεφαλιού, υγιές. 


Μέλι για την ακμή.
Αντιμετωπίστε την ακμή με μια απλή μάσκα μελιού με λίγες σταγόνες λεμονιού. Αφήστε την να δράσει για 15 με 20 λεπτά και αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό.

Μπύρα για τα μαλλιά.
Αν θέλετε να αποκτήσετε φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά σας, προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού σ' ένα κουτάκι μπύρας και ψεκάστε με το μείγμα τα μαλλιά σας. Θα γίνουν λαμπερά και ένα τόνο ανοιχτότερα.

Ελαιόλαδο για ντεμακιγιάζ.
Χρησιμοποιείστε το ελαιόλαδα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών. Αφαιρεί εύκολα ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα, ενώ οι βιταμίνες που περιέχει έχουν αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση. Μπορείτε να το κάνετε και για όλο το πρόσωπο, αν το δέρμα σας είναι ξηρό.

Λεμόνι για όλα.
Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα για να σας απαλλάξει από πανάδες που οφείλονται στον ήλιο, μπορεί να εξαλείψει την έξτρα λιπαρότητα, αλλά όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει ο χυμός μισού λεμονιού διαλυμένος σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αποτελεί ένα ποτό ενέργειας και υγείας για ολόκληρο τον οργανισμό.

Αυγό για πρόσωπο και μαλλιά.
Αν θέλετε να δώσετε τροφή και ενυδάτωση στο δέρμα σας φτιάξτε μια μάσκα από κρόκο αυγού στην οποία θα προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά και απλώστε τη στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό και μαλακό σαπούνι. 
Αν θέλετε να συσφίξετε το δέρμα σας χρησιμοποιείστε το ασπράδι του αυγού, καλά χτυπημένο, το οποίο θα το απλώσετε στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και θα το αφαιρέσετε με χλιαρό νερό και μαλακό σαπούνι. Τον κρόκο μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο βάλτε τον στα μαλλιά σας και αφήστε να δράσει για 30 λεπτά. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.


πηγή: huffingtonpost.com



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram