Φτιάξτε τα φρύδια σας, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας



Το σχήμα των φρυδιών έχει μεγάλη σημασία και σχετίζεται άμεσα με το σχήμα του προσώπου μας σύμφωνα με την ειδικό φρυδιών Jo-Anna Lynn των κομμωτηρίων Sally Hershberger στη Νέα Υόρκη. 
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τις προτάσεις της κατηγοριοποιημένες για καλύτερη ενημέρωση.


Στρογγυλό πρόσωπο
Σ' ένα στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν φρύδια με αιχμηρές γωνίες, για να παρέχουν μια κάθετη αντίστιξη στο πρόσωπο, λέει η Lynn.


Οβάλ πρόσωπο

Δεν υπάρχουν κανόνες για τα οβάλ πρόσωπα λέει η Lynn. Ταιριάζουν όλα τα σχήματα εκτός βέβαια από τις υπερβολές που μόνο αν λέγεσαι Jean Harlow, μπορούν να σου πηγαίνουν.


Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς


Σ' ένα τέτοιο πρόσωπο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αναπόφευκτα στα μάτια, το μέτωπο και βέβαια τα φρύδια. Αφήστε λοιπόν τα πράγματα στη φύση. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια ευθεία που να καταλήγει σ' ένα μικρό τόξο, λέει η Lynn. Μην τα τονίσετε περισσότερο από το φυσικό τους με μολύβι γιατί θα κάνετε πιο έντονη την ένταση που έτσι κι αλλιώς αναδεικνύουν.


Μακρύ πρόσωπο

Σ' ένα μακρύ πρόσωπο δεν ταιριάζουν τα βαριά και επίπεδα φρύδια, γιατί τότε το κάνουν να μοιάζει με σταυρό. Τα καμπυλωτά φρύδια (με μικρή ή μεγάλη καμπύλη) είναι ιδανικά, τα οποία προεκτείνονται αριστερά και δεξιά αντίστοιχα αν χρειάζεται. Εδώ το "γέμισμα" μπορεί να βοηθήσει αισθητά.


Τετράγωνο πρόσωπο


Στο τετράγωνο πρόσωπο γίνονται απαραίτητα τα παχιά φρύδια, που θα διαγράφουν ένα ξεκάθαρο τόξο. Μη διστάσετε λέει η Lynn, να τα σκουρίνετε κατά ένα τόνο δίνοντας τους την έμφαση που χρειάζεται το πρόσωπό σας για να ξεφύγει από τις ευθείες γραμμές.


Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους


Πριν από μια δεκαετία λέει η Lynn, το τρικ που θα χρησιμοποιούσαμε θα ήταν να αραιώσουμε τα φρύδια μεταξύ τους. Και σήμερα μπορούμε να το κάνουμε, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη καμάρα και να τα επεκτείνουμε δεξιά κι αριστερά. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, είναι να είναι τα φρύδια πολύ λεπτά και αιχμηρά.


Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους


Γεγονός είναι σύμφωνα με τη Lynn, πως κανείς δεν θέλει να τραβήξει την προσοχή η μύτη σ' ένα τέτοιο πρόσωπο, όσο όμορφη κι αν είναι. Δημιουργήστε λοιπόν φρύδια μακριά, γεμάτα και καλοσχηματισμένα, όπως αυτά της Amanda Seyfried.


πηγή: allure.com




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram