11 πράγματα που πρέπει να μάθετε πριν υιοθετήσετε μια γάτα



Βλέπετε και θαυμάζετε τις χαριτωμένες γατούλες, που όλο νάζι ποζάρουν στο φακό ή χαϊδεύονται στα βιντεάκια που αναρτώνται στο διαδίκτυο και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις και θέλετε να ζήσετε κι εσείς την εμπειρία της συγκατοίκησης με μια γάτα.

Πριν κάνετε αυτό το βήμα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε κάποια χαρακτηριστικά τους, που μπορεί να σας δυσκολέψουν λίγο, στην καθημερινότητα μαζί τους. Έτσι θα αποφασίσετε με μεγαλύτερη σιγουριά αν θα βάλετε ένα γατάκι στη ζωή σας.

1. Μπορείτε να έχετε στο σπίτι γάτες ή φυτά. Όχι όμως και τα δύο!... Κι αυτό γιατί οι γατούλες αγαπούν να χώνονται στις γλάστρες ανακατεύοντας το χώμα, αλλά αγαπούν επίσης να μαδούν τις ανθοδέσμες...

2. Κάθε γάτα, είναι μοναδική!...
Είναι γεγονός πως το κάθε ζωάκι έχει το δικό του χαρακτήρα, γι' αυτό μην εκπλαγείτε αν το δικό σας γατί, θέλει να περνά την ώρα του στην αγκαλιά σας.

3. Ενώ τις βλέπουμε να κάθονται νωχελικά στον καναπέ, ξαφνικά είναι ικανές να τρέχουν δεξιά κι αριστερά στο σπίτι, σκαρφαλώνοντας στα πιο απίθανα σημεία.

4. Ποτέ δεν θα έχετε ξανά το μπάνιο μόνοι σας. Δεν θέλουν να βρίσκονται λεπτό μακριά σας και επωφελούνται κάθε φορά που νιώσουν ότι μπορούν να "εισπράξουν" χάδια. Προσοχή λοιπόν, κλείνετε καλά την πόρτα πίσω σας, ακόμα και αν σκεφτείτε πως θα τα κάνουν όλα άνω κάτω.

5. Δεν θα αφήσετε ποτέ ξανά πιάτο και ποτήρι αφύλαχτα πάνω στον πάγκο ή στο τραπέζι. Όσο κι αν είναι καλοταϊσμένη η γατούλα σας, θα ορμήσει στο πιάτο σας ή στο ποτήρι σας, μόλις απομακρυνθείτε.

6. Θα πρέπει να βγάζετε τις σακούλες σκουπιδιών εκτός σπιτιού αμέσως μόλις τις βγάλετε από τον κάδο, αλλιώς η γατούλα σας θα "επιτεθεί" στη σακούλα και θα σκορπίσει κάθε πεταμένο αντικείμενο στο χώρο.

7. Θα γίνει η πρωταγωνίστρια της ζωής και της παρέας σας, πριν καλά καλά το καταλάβετε. Όχι ότι δεν θα βοηθήσετε κι εσείς σ' αυτό, ποστάροντας φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά γιατί είναι σε θέση να καταλάβει πώς μιλάτε γι' αυτή και πόσο την αγαπάτε και θα κοιτάξει να επιβεβαιώσει με τον τρόπο της, όλα όσα έχετε πει για κείνη.

8. Αν έχετε αγοράσει ακριβές κουρτίνες, τότε προστατέψτε τις από τα νυχάκια του μικρού αιλουροειδούς, που πρόκειται να φέρετε στο σπίτι. Είναι φονικά!

9. Ποτέ ξανά δεν θα παρακολουθήσετε ταινία μόνοι σας. Θα είναι η ευκαιρία της για να βρεθεί στην αγκαλιά σας και να τη χαϊδεύετε είτε το θέλετε, είτε όχι.

10. Θα πρέπει να προσέχετε πολύ όταν ανοίγετε την ντουλάπα με τις κουβέρτες ή τα παπλώματά σας. Αν προλάβει να δοκιμάσει πόσο μαλακά και μυρωδάτα είναι, θα βρεθεί πάνω τους και μπορεί και να την κλείσετε μέσα, χωρίς να το πάρετε είδηση.

11. Θα σας περιμένει πίσω από την πόρτα, κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι, αλλά μόλις πάρει το χάδι σας, θα φύγει από τα χέρια σας για να βρει το πιάτο της, δείχνοντάς σας όχι πόσο της λείψατε, αλλά πόσο πεινάει!

Αν τα ξέρετε όλα αυτά και θέλετε να βάλετε μια γάτα στη ζωή σας και στο σπίτι σας, τότε να είστε βέβαιοι πως ανήκετε στους ανθρώπους εκείνους, που εκτιμούν την ανεξαρτησία και την προσωπικότητα των γύρω τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας!


πηγή: uk.eonline.com
κείμενο - μετάφραση: to e-periodiko mas
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram