Σας έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο; Κλειδώστε το!


Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε στους κατόχους κινητών τηλεφώνων, πως από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 θέτει σε ισχύ την υποχρέωση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων, που δηλώνονται από τους συνδρομητών τους ως κλεμμένες, μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity). 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι γνωστός ο κωδικός ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή, στον πάροχό του. Ο κωδικός αυτός περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί ουσιαστικά την "ταυτότητα" κάθε συσκευής. 

Ο συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ πολύ εύκολα με τρεις τρόπους: 
1. ανατρέχει στη συσκευασία της συσκευής όπου αναγράφεται ο κωδικός. 
2. πατώντας τα πλήκτρα *#06# στη συσκευή του. 
3. με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής. 

Για να γίνει η απενεργοποίηση της συσκευής σε περίπτωση κλοπής, ο συνδρομητής θα πρέπει αρχικά να δηλώσει την κλοπή του κινητού του στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλει γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής του, στον πάροχό του (εταιρία κινητής τηλεφωνίας) επισυνάπτοντας τη δήλωση κλοπής. 

Κάθε εταιρία απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές από το δίκτυό της, ενώ αναλαμβάνει την υποχρέωση - ευθύνη, να ενημερώσει τις άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να κάνουν το ίδιο στο δικό τους δίκτυο. 

Αν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος, σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή, τότε το αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται.

πηγή: ΕΕΤΤ
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram