Καπνίζετε; Διαβάστε ποιες τροφές σας ωφελούν!



Όλοι γνωρίζουμε πως το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση με τα καυσαέρια επιβαρύνουν τους πνεύμονες, οι οποίοι είναι το βασικότερο όργανο του σώματος για να έχουμε καλή υγεία και ευεξία.

Ασφαλώς ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το μυστικό της καλής υγείας, αλλά δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να απαλλαγούν από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

Αν λοιπόν ανήκετε σ' αυτή την κατηγορία, μπορείτε να καταναλώνετε κάποια τρόφιμα που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες από τουςπνεύμονές σας.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;


Τρεις κατηγορίες τροφίμων περιλαμβάνει η λίστα και καλό είναι να μπουν στη διατροφή των καπνιστών, αν δεν τα καταναλώνουν ήδη. Λαχανικά, φρούτα και ψάρια. Ας τα δούμε πιο συγκεκριμένα...

Λαχανικά: Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Έτσι βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Το σπανάκι, τα παντζάρια και τα σπαράγγια καθώς και οι φακές, είναι επίσης απαραίτητα, αφού είναι πλούσια σε φολικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό.

Φρούτα: Ειδικά όσα έχουν πορτοκαλί χρώμα. Είναι πλούσια σε καροτενοειδή στοιχεία και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων. Σ΄αυτή την κατηγορία θα προσθέσουμε και τα καρότα παρόλο που δεν είναι φρούτα, έχουν πορτοκαλί χρώμα και είναι εξίσου πλούσια σε καροτενοειδή. Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα και για το λόγο αυτό απαραίτητο για τους καπνιστές.

Ψάρια: Κυρίως ο σολομός και οι σαρδέλες τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα. Καταπολεμούν το χρόνιο άσθμα και καθαρίζουν τους πνεύμονες.

Τέλος, οι καπνιστές θα πρέπει να λαμβάνουν 125 mg οι άνδρες και 110 mg οι γυναίκες βιταμίνης C, καθώς και 1 τουλάχιστον φλιτζάνι πράσινο τσάι τη μέρα.

Αν δεν μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα, προσέξτε τη διατροφή σας. Μπορεί να αποτρέψει τις δυσάρεστες επιπτώσεις, τουλάχιστον σε ένα βαθμό!!!





Πηγή: youweekly.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram