Εσείς τι προτιμάτε, σκύλο ή γάτα;



Εξακόσιοι φοιτητές έλαβαν μέρος σε μια έρευνα, που αφορούσε τους χαρακτήρες των ανθρώπων που προτιμούν τους σκύλους από τις γάτες και αντίστροφα, στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin. Με κύρια ερώτηση: «Ποιο είδος ζώου προτιμάτε ανάμεσα στο σκύλο ή τη γάτα και γιατί», οι ερευνητές προσπάθησαν να φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ των ανθρώπων, ανάλογα με την προτίμησή τους, θέλοντας να κατανοήσουν αν ο χαρακτήρας των ανθρώπων, συμβάλει στην επιλογή του κατοικίδιου και στην ιδιαίτερη αδυναμία, που μπορεί να τρέφει για το αντίστοιχο είδος.

Μετά από την καταγραφή των απαντήσεων και την επεξεργασία τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα, που οι περισσότεροι υποψιάζονταν αν δεν γνώριζαν ήδη, ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τους σκύλους είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που αγαπούν τις γάτες.

Η ερευνήτρια Denise Guastello, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Carroll University στη Waukesha του Wisconsin, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι λογικό κάποιος που προτιμά ως κατοικίδιο το σκύλο, να είναι πρόσωπο με πιο ζωντανή προσωπικότητα, αφού θα πρέπει να βγαίνει με το ζώο του έξω και να μιλά με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχο κατοικίδιο, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους», παρουσιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας στο ετήσιο συνέδριο της Επιστήμης της Ψυχολογίας.

Ο λάτρης της γάτας στον αντίποδα είναι περισσότερο εσωστρεφής και ευαίσθητος, προτιμά να περνάει το μεγαλύτερο μέρος τους ελεύθερου χρόνου του στο χώρο του, διαβάζοντας ένα βιβλίο και του είναι ευκολότερο να φροντίζει το αγαπημένο του κατοικίδιο, αφού δεν χρειάζεται την αναγκαστική βόλτα του σκύλου.

Οι βασικές διαφορές στην προσωπικότητα: Οι λάτρεις των σκύλων είναι εξωστρεφείς με περισσότεροι ενέργεια και τους είναι πολύ εύκολο να ακολουθούν τους κανόνες. Οι λάτρεις της γάτας είναι εσωστρεφείς, πιο ανοιχτόμυαλοι, πιο ευαίσθητοι αλλά δεν τους αρέσει να ακολουθούν κανόνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 60% των φοιτητών που ρωτήθηκαν, δήλωσαν πως προτιμούν το σκύλο από τη γάτα, το 11% ότι αντίθετα προτιμούν τη γάτα και το 29% απάντησαν ότι προτιμούν και τα δύο ή κανένα.

Οι λάτρεις των σκύλων δήλωσαν, πως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα κατοικίδιο είναι η συντροφικότητα, ενώ οι λάτρεις της γάτας, ανέφεραν στην αντίστοιχη ερώτηση τις πράξεις αγάπης.

Το μόνο που αφήνει αδιευκρίνιστο η έρευνα, είναι ποιο φύλο προτιμά το σκύλο και ποιο τη γάτα. Θα είχε ενδιαφέρον να το γνωρίζαμε, δε νομίζετε;...



πηγή: news.discovery.com
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram