Μόνο το κόκκινο χαλί έλειπε!




Kάθισα χθες να δω τα αποτελέσματα των ευροεκλογών να ενημερωθώ, όπως φαντάζομαι κάνατε οι περισσότεροι, είχα και μια αγωνία να δω πού πάνε τα πράγματα… και στήνομαι μπροστά στην tv με μάτια κι αυτιά ανοιχτά διάπλατα, φορώντας και τα γυαλιά μου, μη χάσω καμιά λεπτομέρεια!!!


Ώρα Ελλάδας 7:00 μ.μ. Οι κάλπες κλείσανε τα exit poll ανοίξανε κι αρχίσανε τα όργανα… Να τα νούμερα, οι αναλύσεις, τα συμπεράσματα κι ας μην είχαν ακόμα ούτε ένα εκλογικό τμήμα έτσι, για τα μάτια του κόσμου, βρε παιδί μου.

Τίποτα ακόμα, αλλά τα συμπεράσματα έτρεχαν με ταχύτητα Κεντέρη!…

Θα μου πείτε, έπρεπε με κάποιο τρόπο να γεμίσουν την ώρα. Εντάξει, να το δεχθώ, αλλά με συμπεράσματα πριν τα αποτελέσματα, γέμιζαν την ώρα; Ας μιλούσαν για την προσέλευση του κόσμου ή και για τον καιρό στην ανάγκη, λιγότερο αφελές θα ακουγόταν.

 Έμεινα να τους ακούω με την απορία πεντάχρονου στο βλέμμα και την ερώτηση κάτω από τη γλώσσα: «Τα exit poll, δεν είναι δημοσκοπικό μέσο; Προβιβάστηκαν σε κάτι άλλο;»… Πάλι ανενημέρωτη εγώ!...

Και πάνω που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα εκλογικά τμήματα, άρχισαν την παρέλαση, οι καλεσμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Μιλά ο ένας καλεσμένος. Συζητήσεις, αναλύσεις, συμπέρασμα, κερδισμένο το κόμμα!

 Έρχεται ο καλεσμένος του άλλου κόμματος. Συζητήσεις, αναλύσεις, συμπέρασμα, κερδισμένο!…

Αυτό γινόταν όλο το βράδυ! Όποιος ερχόταν και μιλούσε για τα αποτελέσματα, που με ρυθμό χελώνας πήγαιναν από το 0,5 στο 1,5% της επικράτειας, όλοι ήταν κερδισμένοι!!!

Μάταια κοίταζα κάθε τόσο τα ποσοστά στην οθόνη, βλέποντας τη λίστα με το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο… Δεν ήταν όλα σε μια οριζόντια σειρά, (σαν τα οριζόντια μέτρα που παίρνανε με τα μνημόνια) ήταν το ένα κάτω από το άλλο. Αυτοί όμως τίποτα. Το δικό τους, να λένε και να ξαναλένε πως είναι κερδισμένοι!!!

Ε, λέω δεν μπορεί, θα αλλάξουν οι δηλώσεις όσο προχωρά η νύχτα. Θα βγουν βρε παιδί μου με το τέλος της διαδικασίας οι εκπρόσωποι, οι αρχηγοί και θα κάνουν δηλώσεις για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Τόσα ακούσαμε προεκλογικά, για το πόσο σέβονται τη γνώμη του λαού, πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικά αποτελέσματα και πως αυτά τα  δείχνει μόνο η κάλπη και άλλα τέτοια συναφή και ευγενή. Δε μπορεί λέω, θα το ξεκαθαρίσουν.

Τι το ήθελα να περιμένω; Εκεί κοντά στα ξημερώματα που λέει και το τραγούδι, βγαίνουν ένας -  ένας νικητές και …νικητές κι αρχίζουν το ίδιο παραμύθι, εμπλουτισμένο όμως αυτή τη φορά, με ευχαριστίες τύπου βραδιάς όσκαρ. Μόνο τους φουρναραίους που παίρνουν ψωμί, ξεχάσανε…

Πώς λοιπόν να μην αναρωτιέμαι ποιος κέρδισε ή μάλλον ποιος έχασε τελικά;

Βρε μήπως έχασα εγώ και δεν το πήρα χαμπάρι, μεσ’ τη λαχτάρα μου να ενημερωθώ;

Μόνο το κόκκινο χαλί έλειπε ή κάνω λάθος;…

Μαρίνα
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram