Υπάρχουν τροφές που ...ξεκουράζουν;



Μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά σε διάφορες τροφές που καταναλώνουμε που έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την κούραση και να τονώνουν τη διάθεσή μας;
Υπάρχουν και αν δεν τα καταναλώνετε συχνά καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε!

Ψάρια: Η περιεκτικότητά τους σε ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου, στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσης. Αν καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ψάρια όπως το σκουμπρί, οι σαρδέλες, ο σολομός και ο τόνος μπορούμε να ενισχύσουμε σώμα και πνεύμα.
Μέλι: Αν το πρόβλημά σας δεν είναι οι θερμίδες καταναλώστε άφοβα μέλι, το οποίο αποτελεί το βασικό "καύσιμο" του εγκέφαλου. Μια κουταλιά μέλι, αν πρέπει να καταναλώνετε περιορισμένες θερμίδες, στο πρωινό σας, θα σας εξασφαλίσει ευεξία.
Φρούτα και λαχανικά: Αυτές οι δύο κατηγορίες τροφίμων περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά και δρουν προστατευτικά απέναντι στο οξειδωτικό στρες που υφίσταται το σώμα μας, εξασφαλίζοντας έτσι ομαλότερη λειτουργία των κυττάρων. Οι φράουλες, το ακτινίδιο, η ρόκα, το μπρόκολο και οι πατάτες, περιέχουν βιταμίνη C και το σπανάκι, τα σπαράγγια και το μαρούλι περιέχουν βιταμίνη Ε, τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά. Με την ποικιλία θα εξασφαλίσετε ικανοποιητική δόση...
Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει ο παρεξηγημένος καφές, θεωρείται ένα φυσικό τονωτικό και αν τον καταναλώνουμε με μέτρο, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων κούρασης.

πηγή: iatronet.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram