Το νέο κύμα, έχασε τον τροβαδούρο του


Σήμερα το πρωί, ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής Λάκης Παππάς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων.
Γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και η πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση ήταν το 1959. 
Με την μελαγχολική και μελωδική φωνή του, δίκαια χαρακτηρίστηκε από τους βασικούς εκπροσώπους του Νέου Κύματος και η "φωνή των μπουάτ".
Ο τραγουδιστής που άφησε εποχή στις μπουάτ της Πλάκας, ήταν ο πρώτος του είδους που συνόδευε τις ερμηνείες του παίζοντας κλασσική κιθάρα και αναδείχθηκε καλλιτεχνικά με την "Οδό Ονείρων" του Μάνου Χατζιδάκι το 1962, το "Ματωμένο Γάμο" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, πάλι σε μουσική Μ. Χατζιδάκι και το "Παραμύθι χωρίς όνομα" σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. 

Ποιος δεν θυμάται και δεν αγάπησε τα τραγούδια του, όπως: "Μη κουραστείς να μ' αγαπάς", "Ήταν καμάρι της Αυγής", "Μανούλα μου", "Ο Έκτορας και η Ανδρομάχη", "Πάει κι αυτή η Κυριακή", "Έλα μαζί μου", "Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι" και τόσα άλλα...
Τη δυσάρεστη είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από το προφίλ του στο Facebook, ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, γράφοντας: "Πέθανε σήμερα το πρωί σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 76 ετών, ο Λάκης Παππάς, από τις καλύτερες φωνές στο Ελληνικό τραγούδι".
Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία, όπως αυτή που νιώθουμε ακούγοντας τα τραγούδια του...


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram