Ένα βιβλίο για τον έρωτα



Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Το νέο βιβλίο του Γεράσιμου Θεοδόση με τον επίκαιρο τίτλο "Blackjack του έρωτα" παρουσίασε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Πατούλης, παρουσία και του Πύρρου Δήμα, που μοιράστηκε με το κοινό τις δικές του εντυπώσεις από την ανάγνωση του βιβλίου.



Η βραδιά πλαισιώθηκε από την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους, βασισμένης σε μια από τις 21 ιστορίες αγάπης που περιλαμβάνει το βιβλίο, ενώ έδωσε το παρόν και ο συνθέτης της μουσικής επένδυσης της ταινίας Δημήτρης Φριτζιλάς, ο οποίος μίλησε για τη δουλειά του στην ταινία και για το βιβλίο. Η βραδιά τελείωσε με συζήτηση για την αγάπη και τον έρωτα, αφορμή και της σημερινής ημέρας, ενώ μοιράστηκαν εκ μέρους του Δημάρχου, κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλες τις κυρίες.


Στη συνέχεια ο συγγραφέας, υπέγραψε το βιβλίο για τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το επέλεξαν για δώρο τη σημερινή ημέρα!...


Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Για άλλη μια φορά η ανατρεπτική πένα του Γεράσιμου Θεοδόση μας ερεθίζει, μας σοκάρει, μας ταξιδεύει.

21 ιστορίες αγάπης πέρα από τα δεδομένα και συνηθισμένα.

Άλλοτε αστείες, άλλοτε λυπητερές και άλλοτε εξοργιστικές.

Οι ήρωες είτε ξεστρατίζουν από τη μοίρα παρασυρμένοι από το πάθος τους, είτε εξαιτίας του ίδιου πάθους ακολουθούν πιστά και άβουλα την ειμαρμένη τους. Μερικοί προσπαθούν να σπάσουν τα σίδερα της φυλακής τους και να αποδράσουν από την ηθική, την ελπίδα, την ντροπή ή το φόβο. Άλλοι αφήνουν τα σώματά τους να τους οδηγήσουν στα σκοτεινά, φωτεινά, ερημικά ή πολύκοσμα σοκάκια της ζωής τους.

Ο κυρίαρχος έρωτας και η ταπεινή αγάπη συνθέτουν ένα νέο "τυχερό" παιχνίδι που ο καθένας μας μπορεί να παίξει.

Κουρσεύοντας από εδώ και από εκεί ανθρώπινες στιγμές, ο Γεράσιμος Θεοδόσης, στις 21 ιστορίες αγάπης του μας αποκαλύπτει ψέματα που είναι συγχρόνως μεγάλες αλήθειες, ενώ επιμένει να μας παρουσιάζει αλήθειες που καταλήγουν μεγάλα ψέματα.

Μας περιγράφει λαβωμένα θηρία αλλά και φαρμακερές αράχνες που τυλίγουν περίτεχνα τον ασφυχτικό ιστό τους γύρω από τα θύματά τους.
Κάνει ό,τι κάνουμε όλοι μας: παίζει με τη φωτιά όταν παίζει με τον έρωτα.
Μπορεί να τον εμπαίζει, να τον κοροϊδεύει, να τον αγνοεί, δε σταματά όμως να τον φοβάται.
 

και για τον συγγραφέα...

O Γεράσιμος Θεοδόσης, ζακυνθινής καταγωγής, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. 
Ασχολείται με την πολιτική και την επιστημονική έρευνα, αλλά ζει αποκλειστικά για τη λογοτεχνία.


Aπό τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Tόση Bροχή για μια Aπουσία, Ταξίδι στα Ιεροσόλυμα, Η Γάτα του Σρέντινγκερ, Το Χαμόγελο της Περσεφόνης, Απονομή Δικαιοσύνης και Αφηγήσεις του Δικηγόρου Στέφανου Φαμόζου.

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram