Εκφράσεις αγάπης...


Όλη η Ελλάδα στολισμένη απ’ άκρη σ’ άκρη, γιόρτασε τη γέννηση του Θεανθρώπου, παρόλο που περνά την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών…

 Μέσα σ’ αυτό το αντιφατικό σκηνικό οι άνθρωποι, προσπαθούν να γιορτάσουν και να αντιμετωπίσουν τα καινούργια δεδομένα της ζωής τους. Τα αυξημένα έξοδα, τα μειωμένα έσοδα, την ανασφάλεια, τη γκρίζα πραγματικότητα με τους χιλιάδες ανέργους και αστέγους.
Κάποιοι όμως, δρουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους…

Αφήνουν στην άκρη τα δικά τους προβλήματα και παράλληλα με τον αγώνα τους για επιβίωση, ασχολούνται με τον συνάνθρωπό τους, προσπαθώντας να ανακουφίσουν όποιο έχει την ανάγκη τους.
Πρόκειται για δεκάδες ή και εκατοντάδες εθελοντές που μέσα από Συλλόγους ή και μόνοι τους, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σταθούν δίπλα σε άπορους, άστεγους, ανέργους, αρρώστους…
Πολλές οι περιπτώσεις, διαφορετικοί οι άνθρωποι, αλλά ίδιος ο σκοπός. Η βοήθεια, η αγάπη!

Ένας  πρώην ναρκομανής, βοηθά τώρα να απεξαρτηθούν άλλοι, ένας πρώην αλκοολικός με τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, τώρα βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στη θέση που ήταν ή αυτούς που έχασαν την ελπίδα τους και σκέφτονται την αυτοκτονία, ένας γιατρός που παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς χρήματα, σε απόρους, αυτοί που μαγειρεύουν σε συσσίτια που οργανώνουν δήμοι, σύλλογοι ή ενορίες, αυτοί που μαζεύουν και μοιράζουν ρούχα, αυτοί που μαζεύουν και μοιράζουν φάρμακα και πολλοί άλλοι.

Για τους εθελοντές αυτούς, μοναδικό τους κίνητρο η αγάπη στον συνάνθρωπο και μοναδική τους αμοιβή η ικανοποίηση της ανακούφισης όσων έχουν ανάγκη κι ένα «ευχαριστώ».
Βλέποντας το έργο αυτών των ανθρώπων και την προσπάθεια που κάνουν, παίρνουμε όλοι δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουμε όχι μόνο να αγωνιζόμαστε αλλά και να ελπίζουμε ότι αυτός ο κόσμος μπορεί σίγουρα να γίνει καλύτερος, αρκεί να μπορούμε να κοιτάζουμε τους συνανθρώπους μας στα μάτια ό,τι χρώμα κι αν έχουν και να αλληλοβοηθούμαστε.

Κάποια στιγμή, διαπίστωσα ότι μια κοπέλα χρειαζόταν τη βοήθεια ειδικού, που έτυχε να γνωρίζω. Του ζήτησα να τη βοηθήσει και εκείνος το έκανε με μεγάλη προθυμία. Όταν του τηλεφώνησα για να τον ευχαριστήσω για ό,τι έκανε, μου είπε: «Εγώ θα πρέπει να σ’ ευχαριστήσω, γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να αισθανθώ Άνθρωπος». Νομίζω αυτό τα λέει όλα! Καλές γιορτές σε όλους!...


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram