Ο μήνας των Χριστουγέννων, έφτασε!


Δεκέμβριος. Ο μήνας των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς των δώρων και της αγάπης. Μέσα στα τόσα προβλήματα, που μας στερούν την αισιοδοξία και το χαμόγελο, ας προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας.
Το παιδί, που με απλά και ουσιαστικά πράγματα είναι ευτυχισμένο. Αυτό που παίζει με ένα άδειο κουτί από γάλα και σου χαμογελά λες και έχει στα χεράκια του, το πιο ακριβό παιχνίδι του κόσμου!...

Τα φετινά Χριστούγεννα ας οργανώσουμε έτσι τη ζωή και τις δουλειές μας ώστε με ελάχιστα χρήματα, πολλή αγάπη και μπόλικη όρεξη για λίγη παραπάνω δουλειά, θα μας εξασφαλίσουν γιορτές με προσωπικό χρώμα, θαλπωρή και πραγματικό πνεύμα Χριστουγέννων.

Το πρώτο βήμα, γίνεται με ένα χαμόγελο! Ένα απλό ειλικρινές χαμόγελο... όχι αισιοδοξίας, ούτε ειρωνείας, ούτε καν καρτερίας... Ένα παιδικό απλόχερο χαμόγελο, κόντρα σε όλα τα δύσκολα, στενάχωρα, πικρά ή απαισιόδοξα.
Το δεύτερο βήμα, γίνεται με την αλληλοβοήθεια! Να σου δώσω κάτι, να μου σταθείς κάπου, να τα καταφέρουμε! Να με κοιτάξεις στα μάτια, να σ' ακούσω να είμαι εκεί για σένα...
Το τρίτο, είναι να φτιάξουμε με τα χεράκια μας, ό,τι δεν μπορούμε να αγοράσουμε! Πάρτε ιδέες, γνώμες, συνταγές και φτιάξτε τα δικά σας στολίδια, δώρα, γλυκά. Κοστίζουν λιγότερο και αξίζουν περισσότερο γιατί καθένα απ' αυτά, είναι μοναδικό ξεχωριστό και με πολύ αγάπη φτιαγμένο...
Τα υπόλοιπα βήματα, είναι εύκολα! Δεν θα σας τα πούμε εμείς, θα τα βρείτε μόνοι σας. Τις επόμενες μέρες μέσα από τις σελίδες μας, θα σας δίνουμε ιδέες και συνταγές που δοκιμάσαμε και δημιουργήσαμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις φετινές γιορτές, πραγματικά χαρούμενες και αισιόδοξες. Καλό μήνα, σε όλους!

Μαρίνα




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram