Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο!...



Πολλοί άνθρωποι διεκδίκησαν τον τίτλο αυτό και άλλοι τόσοι νιώθουν έτσι, δικαιολογημένα ή και αδικαιολόγητα....
Ο Frane Selak όμως δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, αφού γλίτωσε επτά φορές από θάνατο και κέρδισε το λαχείο!...
Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.
Το 1962 ο Frane Selak επέβαινε σε τρένο, που εκτροχιάστηκε και έπεσε σε παγωμένο ποτάμι. Όλοι οι επιβάτες πέθαναν εκτός από τον ίδιο, που γλίτωσε με μερικούς μώλωπες και ένα σπασμένο χέρι.

Το 1963 μπήκε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο, το οποίο και έπεσε. Οι 19 επιβάτες του αεροπλάνου σκοτώθηκαν, ενώ ο Frane γλίτωσε από βέβαιο θάνατο όταν άνοιξε η πόρτα δίπλα του.
Το 1966 το λεωφορείο που επέβαινε βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάλι σε ποτάμι. Εκείνος βγήκε αλώβητος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις επιβάτες σκοτώθηκαν.
Το 1970 και το 1973, το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά. Εκείνος όμως αλώβητος και πάλι.
Το 1995 τον χτύπησε λεωφορείο αφήνοντάς τον αναίσθητο και το 1996 συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Το αυτοκίνητό του έπεσε σε γκρεμό βάθους 300 μέτρων χωρίς όμως ούτε αυτό γεγονός να σταθεί ικανό να τον πτοήσει, αφού πιάστηκε σε ένα δέντρο και σώθηκε!...
Και μόνο αυτά, θα ήταν αρκετά να τον χαρακτηρίσουν τυχερό, όμως το 2001 κέρδισε και το λαχείο! Ένα εκατομμύριο δολάρια!
Έτσι, αγόρασε ένα ιδιωτικό νησί και επέλεξε να ζήσει εκεί απομονωμένος μέχρι τα 81 του, που γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, όπως ο ίδιος παραδέχεται, στα μάτια της 5ης του συζύγου!...
Τότε αποφάσισε να δώσει όλα τα χρήματα σε συγγενείς του και να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος σε ένα φτωχικό σπιτάκι, κρατώντας μόνο όσα χρήματα του χρειάζονταν για μια χειρουργική επέμβαση που έπρεπε να κάνει.
"Στην ηλικία μου δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο από την Κατερίνα μου (τη γυναίκα του). Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι είμαι πολύ τυχερός που ξέφυγα από τόσες ατυχίες. Εγώ νιώθω ότι είμαι άτυχος που βρέθηκα σε τόσα ατυχήματα", δήλωσε σε συνέντευξή του.
Μήπως τελικά,  η μεγαλύτερη τύχη ήταν ότι γνώρισε τον πραγματικό έρωτα έστω και στα 81 του;

Πηγή: zougla.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram