Το σπίτι μας μιλάει για μας;



Είναι γεγονός ότι το σπίτι εκφράζει πολλά για τους ενοίκους του και το χαρακτήρα τους, όχι μόνο από πλευράς διακόσμησης αλλά και από πλευράς οργάνωσης ή καθαριότητας. Αν δεν μας πιστεύετε, διαβάστε τα παρακάτω και ξανασκεφτείτε το!...

Τα πάντα στη θέση τους: Όταν το σπίτι σας είναι πάντα άκρα τακτοποιημένο, είναι πιθανό να σημαίνει ότι κάπως έτσι είστε και στη ζωή σας, αλλά μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε επιλύσει ακόμα κάποια προβλήματα που σας βασανίζουν από την παιδική σας ηλικία. Και αυτό γιατί όταν κάποιος νιώθει ότι δεν ελέγχει τη ζωή του, καμιά φορά προσπαθεί να καλύψει το κενό ελέγχοντας τον χώρο όπου ζει. Αν εκνευρίζεστε με την ακαταστασία, τότε ίσως να χρειάζεται να αναλύσετε βαθύτερα τα συναισθήματά σας σχετικά με την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη.

Άρρωστοι με τα έπιπλα: Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τους λόγους τους να σκεπάζουν τα έπιπλα στο «καλό» σαλόνι με λευκά σεντόνια τα οποία έβγαζαν μόνο τις ημέρες της γιορτής. Αν εσείς επιμένετε να ακολουθείτε αυτή την τακτική, αν τα φωτιστικά σας είναι ακόμα καλυμμένα με το πλαστικό του μαγαζιού, αν έχετε φυλαγμένα ασημικά και πορσελάνες στα ντουλάπια, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε ότι τα αξίζετε λόγω πιθανής χαμηλής αυτοεκτίμησης. Μπορεί επίσης να σκέφτεστε ότι καλό είναι όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή στο μέλλον όταν η ζωή σας θα είναι καλύτερη. Δοκιμάστε να αντιστρέψετε το σκηνικό και χρησιμοποιήστε επιτέλους τα «καλά» σας πράγματα τώρα, γιατί κανείς δεν είναι καλύτερος από εσάς που τα πληρώσατε..

Υπερβολικά συγυρισμένο:
Υπάρχουν σπίτια που θυμίζουν αρχείο υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι βολικό γιατί βρίσκει κανείς αμέσως ό,τι ψάχνει, αλλά η υπερβολική σχολαστικότητα δείχνει έναν άνθρωπο που χωρίζει όλη του τη ζωή σε «κουτάκια» και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Άλλα αντί άλλων: Αν στο σπίτι σας επικρατεί η πλήρης ακαταστασία, με σωρούς από ασιδέρωτα ρούχα πεταμένα όπου τύχει, παλιά περιοδικά καταγής, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και κάθε λογής χαρτιά σκορπισμένα σε διάφορα σημεία, αυτό είναι πιθανό πολύ απλά να σημαίνει ότι δεν σας ενδιαφέρει η τάξη. Αν έχετε μικρά παιδιά, σίγουρα δεν καταφέρνετε να συγυρίσετε συχνά και έχετε άλλες προτεραιότητες στη ζωή σας. Επίσης, δεν αποκλείεται να κρύβετε έναν καλλιτέχνη μέσα σας, γιατί οι άνθρωποι με έντονη καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία συνήθως προτιμούν να ζουν μέσα στην ακαταστασία γιατί πρώτη θέση στη ζωή τους κατέχουν η έμπνευση και η δημιουργία.

* Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, η ακαταστασία μπορεί να σημαίνει ότι εκφράζετε στον χώρο όπου ζείτε το χάος που επικρατεί στον ψυχικό σας κόσμο. Ακόμα, ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ορθώσετε ένα τείχος ανάμεσα στον εαυτό σας και τους άλλους,, αποφεύγοντας έτσι να καλέσετε τον οποιονδήποτε, με μόνιμη δικαιολογία την ίδια την κατάσταση του σπιτιού.

Το σύνδρομο του... δεν πετάω τίποτα: Αν τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε άμεσα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν εκφράζετε ελεύθερα και ότι κρατάτε κρυμμένα τα ταλέντα, τις ικανότητές, αλλά και τα συναισθήματά σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ζείτε με ένα μόνιμο άγχος για το μέλλον, ότι φοβάστε μήπως κάτι σας λείψει, ή κάτι δεν πάει καλά.

Όλα στο πάτωμα: Αν η σχέση σας με τα τραπέζια και τα ράφια δεν είναι καλή (!) και συνηθίζετε να τοποθετείτε στο πάτωμα τα πράγματα, όπως το καλάθι ραπτικής, το βιβλίο σας, ακόμα και το στερεοφωνικό, ίσως απλά να είστε ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος που νιώθει πιο άνετα όταν βρίσκεται κοντά στο έδαφος. Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό είστε στα «κάτω» σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στα πράγματα, τοποθετώντας τα πιο ψηλά και αφήστε στο πάτωμα μόνο τα απαραίτητα. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε θα νιώσετε πολύ καλύτερα γρηγορότερα.

Σπίτι μετ' εμποδίων: Αν δεν μπορείτε να κινηθείτε άνετα μέσα στο σπίτι σας επειδή σκοντάφτετε πάνω στα έπιπλα, δεν έχετε πού να ακουμπήσετε ένα φλιτζάνι καφέ, επειδή όλα τα τραπεζάκια είναι γεμάτα, αν η πόρτα δεν ανοίγει καλά επειδή έχετε στοιβάξει από πίσω πράγματα, τότε σίγουρα συναντάτε πολλά εμπόδια και στη ζωή σας. Δοκιμάστε να ξεφορτωθείτε τη σαβούρα και αφήστε χώρο για το καινούργιο, τόσο στο σπίτι όσο και στη ζωή σας.

Από ψηλά ακόμη πιο ψηλά: Αν κάθε τόσο χρειάζεται να ανέβετε στο σκαμνί ή στη σκάλα για να φτάσετε κάτι μέσα στο σπίτι, ίσως αυτό να σημαίνει ότι σε όλη σας τη ζωή χρειάζεται να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια και ότι δεν πιστεύετε στις εύκολες λύσεις. Δοκιμάστε να αφήσετε τη ζωή σας να κυλήσει πιο εύκολα μέσα και έξω από το σπίτι και αν μη τι άλλο, θα χαμογελάτε περισσότερο!...






πηγή: 26ecopages.blogspot.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram