Η μαργαρίνη είναι ...πλαστική;



Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
  1. Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
  2. Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμαρίων της μαργαρίνης.
  3. Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
  4. Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα άλλα φαγητά.
  5. Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία, που της βάζουν.
  6. Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει τη γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.
  7. Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη όμως είναι μόλις εκατό χρόνων.
  8. Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids).
  9. Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
  10. Αυξάνει τη συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη) ενώ μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
  11. Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
  12. Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
  13. Μειώνει την αντίδραση των αντισωμάτων.
  14. Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ! Αν είχε ένα μόριο επιπλέον, θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί να αποφεύγουμε τη χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή  τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα. Κάντε ένα πείραμα μόνοι σας: Αγοράστε ένα κυπελάκi μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια, δεν πλησιάζουν. Δε σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικροοργανισμοί.  Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται ότι χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.
ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ & ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

πηγή: proionta-tis-fisis.info



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram