Προστασία από τον καρκίνο




Το ποσοστό των Αυστραλών που προσβάλλονται από καρκίνο του προστάτη είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ελλήνων και αυτό πιθανότατα οφείλεται στην διατροφή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αυστραλιανή Ιατρική Επιθεώρηση (Medical Journal of Aystralia) η διατροφή, μπορεί να επηρεάζει τις πιθανότητες που έχει κάποιος για να παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη.

Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι οι Αυστραλοί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά προσβολής καρκίνου του προστάτη από τους Έλληνες, Ιταλούς και άλλους Ευρωπαίους και αυτό αποδίδεται στην διατροφή τους.

Ο στόχος των Αυστραλών ερευνητών ήταν να αξιολογήσουν το σύνολο των δεδομένων που προέκυψαν για τη σχέση της θεραπείας βασισμένης στη δίαιτα για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε άνδρες που παρουσίασαν τη νόσο.

Στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι οι αποδείξεις που επιτρέπουν τελεσίδικα συμπεράσματα είναι περιορισμένες, εντούτοις τα τεκμηριωμένα δεδομένα που διαθέτουμε σήμερα δείχνουν τα ακόλουθα:

Οι παράγοντες που συσχετίζονται με αύξηση του κινδύνου προσβολής από καρκίνο του προστάτη είναι η διατροφή πλούσια σε λίπη, πλούσια σε κρέατα επεξεργασμένα (αλλαντικά) ή καβουρδισμένα (ψημένα σε κάρβουνα, σχάρα, σούβλα ή ψησταριά) όπως επίσης η διατροφή που είναι υπερβολικά πλούσια σε ενέργεια, γαλακτοκομικά προϊόντα και ασβέστιο.

Αντίθετα, οι άντρες που τρώνε άφθονα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα ντομάτες, λαχανικά του είδους των σταυρανθών όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, φαίνεται ότι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο.






πηγή: newsbeast

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram