Γεννημένη ΝΙΚΗΤΡΙΑ



Η Τζωρτζίνα Ξένου γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1997 στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο με άριστα. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή και κατέχει μαύρη ζώνη και ένα Dan από τα 10 της χρόνια. Έχει διακριθεί επανειλημμένα σε αγώνες στίβου και κολύμβησης. Από την ηλικία των πέντε χρόνων έχει διακριθεί σε αγώνες καράτε. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Καράτε από το 2008 και έχει κατακτήσει έξι χρυσά πανελλήνια μετάλλια και τέσσερα χρυσά βαλκανικά. Έχει επίσης διακριθεί σε παγκόσμια κύπελα καράτε.

Το 2011 βραβεύθηκε από τον οίκο Λυμπέρη και το περιοδικό Life&style ως Γυναίκα της χρονιάς 2010, στην κατηγορία ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΖΩΗΣ για την ασύλληπτη δύναμη ενός δωδεκάχρονου παιδιού να παλέψει με τον καρκίνο και αμέσως μετά να αγωνιστεί και να επιτύχει ισάξιες διακρίσεις με αυτές του παρελθόντος. Έχει βραβευθεί επίσης για τον ίδιο λόγο από τον σύλλογο Καλλιπάτειρα και έχει φιλοξενηθεί σε εκπομπές της ελληνικής και της κυπριακής τηλεόρασης.

Η ανάγκη της να συμπαρασταθεί σε παιδιά που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις είναι η αφορμή για την ύπαρξη αυτού του βιβλίου, το οποίο έχει σκοπό να τα κάνει να πιστέψουν η ζωή δεν τελειώνει με την πρώτη δυσκολία και πως με δύναμη και θέληση όλα μπορούν να γίνει όπως ήταν πριν.

Η Μαρίζα Σουμπασάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου του 1969. Κατάγεται από την Κρήτη. Από μικρό παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό και κυρίως με τις πολεμικές τέχνες. Ως αθλήτρια κατέκτησε πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα και κύπελα και συνέβαλε σημαντικά στη διάδοση του αθλήματος συμμετέχοντας σε φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατέχει μαύρη ζώνη τέσσερα Dan. Φοίτησε στη σχολή προπονητών καράτε. Ως προπονήτρια είναι από τις πιο καταξιωμένες στο χώρο σήμερα, με πολλά πανελλήνια, βαλκανικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια στο ενεργητικό της. Είναι επισήμως διαιτητής στο άθλημα του καράτε και γνωρίζει αγγλικά.

Η φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών και η εσωτερική δύναμη που απέκτησε από την ενασχόλησή της με αυτές τη βοήθησαν να αντιμετωπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, την περιπέτεια της υγείας της κόρης της.

Το «Γεννημένη Νικήτρια» γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει κυρίως τους γονείς που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις, να καταλάβουν ότι όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν μπροστά τους, όλα μπορούν να ξεπεραστούν με πίστη, θέληση και θετική σκέψη.


ΞΕΝΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ - ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΖΑ

ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ

Ελληνική πεζογραφία

Έτος έκδοσης: 2012
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram