Σοκολάτα, αγάπη μου!





Εννιά στα δέκα άτομα, παραδέχονται ότι τους αρέσει η σοκολάτα, ο δέκατος που το αρνήται, απλά λέει, ψέματα!
Εκτός της απόλαυσης, η σκοκολάτα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, κυρίως στην καρδιά, όπως αποκαλύπτει μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που προστίθεται στις προηγούμενες έρευνες με ανάλογο συμπέρασμα.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα αποτελέσματα 42 μικρών κλινικών δοκιμών που αφορούσαν συνολικά περίπου 1300 άτομα. Το συμπέρασμα είναι, ότι όσοι τρώνε σοκολάτα ή κακάο για ένα διάστημα εβδομάδων ή μηνών, εμφανίζουν μικρή μείωση στην αρτηριακή τους πίεση και βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Με άλλα λόγια δρα προστατευτικά για την καρδιά. Επίσης οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα, εμφανίζουν μια μικρή πτώση στο επίπεδο της ινσουλίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και που, όταν αυξάνεται, αυξάνει ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Οι επιστήμονες παρόλα αυτά επεσήμαναν ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει ωφέλεια σε βάθος χρόνου, που «μεταφράζεται» τελικά σε μείωση του κινδύνου για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ωστόσο επιτρέπουν στους λάτρεις της σοκολάτας την κατανάλωσή της με μέτρο και χωρίς ενοχές!...

Πηγή: enikos.gr

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram