Τα μηνύματα μας πωλούνται;



      Πιστεύετε ότι τα μηνύματά σας, είναι ορατά μόνο σε όσους επιλέγετε εσείς; Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι η Twitter κρατά στην πραγματικότητα αρχείο όλων των tweet, από τον Ιανουάριο του 2010 και τα πουλά στην βρετανική διαφημιστική εταιρεία Datasift έρχεται να αποδείξει το αντίθετο. Στόχος είναι η παροχή στοχευμένων διαφημίσεων εν αγνοία των χρηστών. 
   Πώς γίνεται; Καθημερινά η Datasift αναλύει όλα τα  tweet και στη συνέχεια πουλά χρήσιμες πληροφορίες στις εταιρείες πελάτες της (αν για παράδειγμα κάποιος χρήστης αναφέρει το όνομα εταιρείας ή κάποιου προϊόντος της). 
    Η παροχή πληροφοριών αμοίβεται μέχρι και 10000 λίρες μηνιαίως ενώ περισσότερες από 1000 εταιρείες περιμένουν στη λίστα αναμονής, αυτή τη στιγμή. Ο Nick Pickles, επικεφαλής της ομάδας διαφύλαξης της ιδιωτικότητας, Big Brother Watch, σχολιάζει: Οι χρήστες, μπορεί να πιστεύουν ότι τα tweet είναι προσωπική τους ιδιοκτησία, αλλά όπως φαίνεται κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν μια υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, δεν είμαστε πελάτες, αλλά προϊόντα!

πηγή: dailymail, http://www.techandtech.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram