Αντίο...


Το Ελληνικό Θέατρο αποχαιρετά, ένα ακόμα σημαντικό παιδί του, το Βασίλη Τσιβιλίκα...

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας απεβίωσε σήμερα Τετάρτη, στις 6:35 π.μ., σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης εντός του ασθενοφόρου, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μια άνετη ζωή στην οικογένειά του. Φοίτησε στο κολέγιο Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εκεί, πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατέβει στην Αθήνα και να ασχοληθεί με την υποκριτική. Σπούδασε στην σχολή του Πέλλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Τη δεκαετία του '70 πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες: Ο κύριος σταθμάρχης (1972), Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972), Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972), Ο κατεργάρης (1971), Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971), Η θεία μου η χίπισσα (1970).

Στην τηλεόραση τον απολαύσαμε στο Μπέιμπι Στάιλ (2001), Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992), Βράδια επιθεώρησης (1984), 1000 χρόνια πριν (1997), Ατσίδες (1976), Βίβα Κατερίνα, Εν τούτο Νίκα (1973) [ταβερνιάρης], Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός], Το θέατρο της Δευτέρας (1970).

Αμέτρητες οι θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες έλαβε μέρος με πρωταγωνιστικούς ρόλους, ανάμεσά τους οι: "Ούτε γάτα, ούτε ζημιά", "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", "Παγωτό μες το χειμώνα", "Μπόμπ και Μαίρη", "Πυροτεχνήματα στο τσεπάκι μου", , "Καληνύχτα και... φρόνιμα", "Πώς να κλέψετε τους κληρονόμους σας" και πολλές άλλες.

Η τελευταία του παράσταση, δόθηκε χθες στο έργο "Η Ζωή ποδήλατο".

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!




πηγή πληροφοριών: tlife.gr



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram