Γερνάμε…




            Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση και τα επακόλουθα της ταλανίζουν τον ελληνικό κοινωνικό ιστό. Τα προβλήματα που κληροδοτήσαμε στη νεολαία, της έχουν δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες. Ο όρος «οικογένεια» έχει αρχίσει να βγαίνει από το λεξιλόγιο των –τουλάχιστον– κάτω των τριάντα πέντε ετών.

          Οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά! Οι Έλληνες σταμάτησαν να παντρεύονται! Φοβούνται πως δεν θα τα βγάλουν πέρα! Οι νέοι Έλληνες είναι μορφωμένοι, με πολλά χρόνια σπουδών και εξειδικευμένοι, που, όμως, αναγκάζονται να δουλέψουν οποιαδήποτε δουλειά με οποιεσδήποτε απολαβές. Στη προ κρίσης εποχή δεν κάνανε οικογένειες γιατί ήθελαν να κάνουν καριέρα! Πως τα φέρνει η ζωή ε;

Η πρώην(!) γενιά των 700 ευρώ και νυν των 500 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να αναλάβει τα έξοδα ενός –έστω– παιδιού. Η σιωπή των κυβερνητών μας σε σχέση με τις τρελές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης είναι εκκωφαντική. Απ’ την άλλη μεριά η αφελληνοποίηση της Ελλάδας  συνεχίζεται με αρκετή επιτυχία. Η λέξη αφελληνοποίηση είναι βαριά, αλλά είναι πραγματική. Οι νέοι μας, μη μπορώντας να αντέξουν την σημερινή κατάσταση, εγκαταλείπουν την χώρα προς αναζήτηση μέλλοντος. Απλά. Όχι απαραίτητα καλύτερου μέλλοντος, απλά μέλλοντος.

Τα πνευμόνια της πατρίδας –οι νέοι– είναι σε βαριά κατάθλιψη. Χάνουμε γενιές ολόκληρες έτσι! Έχουμε πόλεμο τελικά; Γιατί, ιστορικά, μόνο σε πολύχρονες πολεμικές συρράξεις και κατοχές χάνονται γενιές ανθρώπων!
 Νίκος Μαρίνος
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram